Lagbanner
Efter floppen i Holstein Kiel väntar Hajduk Split för Todorovic.

Efter floppen i Holstein Kiel väntar Hajduk Split för Todorovic.

Hajduk Split och Red Bull Salzburg har kommit överrens kring Todorovic. Den kroatiska klubben kommer under 2020-21 få låna högerbacken.

Darko Todorovic kommer att spendera det nästkommande året som utlånad spelare i Hajduk Split. I kontraktet finns även en köpoption vilket innebär att kroaterna kommer kunna köpa loss honom nästa sommar. I laget kommer han att bära tröja nummer 55, en ovanlig siffra att ha på ryggen. Trots att Todorovic haft en klappkass säsong med Holstein Kiel har det funnits klubbar som varit intresserade utav hans tjänster, utöver Hajduk eftefrågade även polska Wisla Plock hans underskrift.

I en intervju med sajten sportnet.hr berättar Todorovic att Hajduk Split var det självklara valet och att han aldrig tvekade. Försvararen nämner också att han sedan tidigare känner mittbacken Nihad Mujakic, bosnisk U21-landslagsspelare som är utlånad ifrån Kortrijk. Vad som lockat honom till Split omnämns ej men en rimlig orsak är att möjligheterna till speltid är goda. Josip Juranovic som innehade högerbackspositionen tidigare har lämnat för Legia Warszawa och därmed är Todorovic lagets enda renodlade högerback.

De senaste två åren har varit svåra för Todorovic, han gick till Red Bull Salzburg sommaren 2018 och förhoppningarna var stora. Den österrikiska klubben håller en väldigt hög nivå och hade någon månad tidigare spelat semifinal i Europa League. Dessvärre blev det hela en flopp eftersom Darko enbart fick spela tolv matcher och han var aldrig särskilt nära att bli en startspelare. Det blev därefter en lånesejour i Holstein Kiel och Todorovic fick chansen under säsongsinledningen men efter flera skakiga insatser flyttades han, först till bänken och sedan upp på läktaren.

Det ska bli intressant att se om han kommer hitta rätt på den kroatiska kusten. 23-åringen är fortsatt ganska ung och i både Sloboda Tuzla samt i bosniska ungdomslandslagen har han visat att det finns kvalitet. I A-landslaget har det blivit tio matcher för Todorovic som har en realistisk chans att hänga med till ett eventuellt EM.

Sanel Topiczaanel96@hotmail.se2020-08-11 23:36:54
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina