2023-11-16 20:45

Luxemburg - Bosnien & Hercegovina
4 - 1

EM-kvalet: Luxemburg läxar upp Bosnien - ett kval att glömma

Matchen mot Luxemburg är färdigspelad och det blev minst sagt tufft för Bosnien och Hercegovina. Uppläxning av Luxemburg som statistik- och taktikmässigt förtjänade tre poäng. Mycket att jobba på för laget som ska spela playoff-matcher nästa år i mars.

Luxemburg vs Bosnien (4-1) Stade de Luxembourg
Inför denna landslagssamling hade det bosniska landslaget som mål att gå för vinst i båda matcherna för att gå in i ett playoff i mars med bra form. Denna match slutade inte som planerat för förbundskaptenen Savo Milosevic. Det blev en match där Luxemburg dominerade och sänkte det bosniska landslaget. Statistiskt hade Luxemburg ett bollinnehav på 54% och åtta skott. Medan Bosnien hade 46% och åtta skott.

Första halvlek (2-0)
Domaren blåser igång matchen och fem minuter in i matchen gör Luxemburg 1-0. Mardrömsstart för Bosnien som direkt får en uppförsbacke. Savo Milosevics män försöker komma in i matchen men har svårt att hitta rytmen och intensiteten. En halvtimme spelad och efter en nickduell mellan Hadziahmetovic och Gerson Rodrigues blåser domaren straff och Luxemburgs Gerson Rodrigues bombar in 2-0. Hemmalaget har läget under kontroll och Bosnien verkar idélös och chansfattiga. Domaren blåser av halvleken och matchresultatet är 2-0.

Andra halvlek (2-1)
Luxemburg sätter igång matchen och får direkt en målchans som Nikola Vasilj räddar. Fortsatt svårt för bosnierna att komma in i matchen och straffas återigen i form av ett självmål av Mujakic som leder till 3-0. Saker blir inte bättre där det bosniska landslaget inte skapar några farliga målchanser och Luxemburg kan därmed bara spela av matchen. Frustration bland dem bosniska spelarna och tränaren Savo Milosevic. Inhopparna för Bosnien blev Smail Prevljak, Haris Hajradinovic, Jusuf Gazibegovic och Ermedin Demirovic. Till slut i 93:e minuten nätar Renato Gojkovic men direkt efter gör Gerson Rodrigues som totalt sänker Bosnien. Domaren blåser av matchen och det blir en vinst för Luxemburg med 4-1.