Lagbanner

Endast två bosnier i höstens CL-gruppspel

Efter att de tre sista returmatcherna i Champions League-playoff spelades klart ikväll är alla lag, 32 totalt, som kommer att delta i Champions Leagues gruppspel kända

Bosnien och Hercegovina kommer att ha två spelare i gruppspelet  till hösten. Det är den talangfulle och unge högerbacken Amar Dedic (RB Salzburg) och mittfältaren Rade Krunic (Milan). I kväll hade Adnan Kovacevic med sitt Rakow (Polen) chans att bli den tredje bosniern att kvala in till Champions League men hans spelade oavgjort (1:1) på bortaplan mot de danska giganterna FC Köpenhamn på Parken och slogs ut med totalt 2:1.

Hittills under säsongen har Dedic stått för tre fullträffar och två assister på fem spelade ligamatcher och en cupmatch för sitt Redbull Salzburg. I landslagströjan har det blivit fyra matcher från start och en fullträff borta mot Island (vinst med 0-3) under 2023. 

För 29-årige Rade Krunics del har det blivit två matcher för Milan i Serie A. I båda matcherna fick han 90 minuter på plan. Krunic har den senaste perioden blivit ryktad till turkiska storklubben Fenerbahce, där han vid en övergång skulle bli lagkamrat med Edin Dzeko. Milan-bosniern har representerat Bosnien och Hercegovina vid 29 tillfällen och skrivit in sig i målprotokollet fyra gånger. 

Sadan Filipovic2023-08-30 23:17:06

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina