Lagbanner
Förbundet sparkar Meho Kodro
Foto: Damir Hajdarbasic, Reprezentacija.ba

Förbundet sparkar Meho Kodro

Idag blev det officiellt att Meho Kodro sparkas som tränare för det bosniska landslaget. Detta bekräftades av det bosniska fotbollförbundets webbplats. Bosnien letar därför efter en ersättare.

Under eftermiddagen bekräftades det att Meho Kodro inte längre har rollen som förbundskapten. Efter 1-0 förlusten mot Island i EM-kvalet riktades en del kritik mot Kodro. Precis som under bosniern legendarens första period år 2008, blev det två matcher som förbundskapten igen. Sammanlagt fyra matcher för Kodros del, med en vinst, en oavgjord och två förluster. Nu riktas ögonen mot en annan potentiell ersättare i Vahid Halilhodzic. Förbundets president Vico Zeljkovic har under den senaste perioden haft kontakt med Vahid Halilhodzic. Där Halilhodzic varit öppen för att hjälpa bosnisk fotboll. Själv har han gått ut i bosnisk media och kommenterat situationen i landslaget. 

–Hos oss pratar vi om en ny tränare efter varje match. Det där finns inte någonstans, det är oseriöst att ens prata om det. Kodro har precis kommit, han borde få hjälp och inte lämna efter en förlust, poängterade Vahid Halilhodzic i en intervju med Reprezentacija.ba. 

I nuläget är det fortfarande oklart om vilken ersättare som officiellt kan ta över. Däremot finns det mycket som visar på att Halilhodzic kan potentiellt ta över. Bosniens nästa landslagssamling är redan nu i oktober där Lichtenstein och Portugal väntar som motståndare. Innan dessa matcher ska förbundet hitta en ersättare till Kodro och en trupp ska presenteras. 

Benjamin Selmanovicbenjamin.selmanovic03@gmail.com2023-09-21 19:07:00
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina