Lagbanner
Inför Playoffet mellan Bosnien och Ukraina: “Vi har kvalitet för att vinna matchen”

Inför Playoffet mellan Bosnien och Ukraina: “Vi har kvalitet för att vinna matchen”

En stor utmaning väntar Bosnien när de står inför Ukraina i semifinalen av playoffet till Europamästerskapet. Matchen äger rum ikväll klockan 20:45 på Bilino Polje i Zenica. – Jag har upprepat detta flera gånger. Om jag inte tror att vi kunde uppnå resultat skulle jag inte vara här. Så tänker spelarna också, säger Savo Milosevic under gårdagens presskonferens.

Efter den besvikelse som upplevdes under EM-kvalet, finns fortfarande chansen för Bosnien att säkra en biljett till Tyskland. Det är en match där Savo Milosevic och det bosniska laget har möjlighet att vända trenden. Även om bortalaget anses vara favoriter och kommer med en trupp som har visat fin form och erfarenhet från Europas toppligor, är nyckelspelaren Viktor Tsygankov frånvarande för Ukraina på grund av en knäskada. Tsygankov har varit en lysande stjärna för spanska Girona denna säsong. Kaptenen Edin Dzeko har också uttalat sig inför playoffet och berättat om förväntningarna på laget.

– När du når en playoff-match är det kanske den snabbaste vägen till en stor tävling eftersom du har en eller två matcher, vilket är mycket lättare än att kämpa sig igenom tio matcher för att nå europamästerskapet eller världsmästerskapet. Chanserna finns där, vi hade inte ett så bra kval, och om vi ser till det är ukrainarna favoriter, men vi kommer att visa hur mycket vi vill vinna, säger kaptenen Edin Dzeko under gårdagens presskonferens. 

Truppen 
Förbundskaptenen Milosevic presenterade truppen för lite mer än två veckor sedan. Sedan dess har det skett en förändring, där den skadade Adrian Leon Barisic har ersatts av Adnan Kovacevic. Detta är ett tungt tapp för försvaret, en spelare som förbundskaptenen räknade med. Trots detta finns flera nyckelspelare med i truppen som har visat fin form i sina klubblag. Till denna match kommer 50-årige Milosevic lämna tre spelare på läktaren och dessa är Said Hamulic, Nemanja Bilbija samt Ajaxs Benjamin Tahirovic. Flera frågetecken från supportrar har varit kring uteslutningen av Tahirovic i matchtruppen. 

Här är spelarna som är tillgängliga mot Ukraina: 

Målvakter
Ibrahim Šehic (Al-Khaleej) 
Nikola Vasilj (FC St. Pauli)
Kenan Piric (AEK Larnaca)

Försvarare
Amar Dedic (Red Bull Salzburg)
Jusuf Gazibegovic (Sturm Graz)
Anel Ahmedhodžic (Sheffield United) 
Adnan Kovacevic (Rakow Czestochowa)
Dennis Hadžikadunic (Hamburg SV)
Renato Gojkovic (FC Orenburg)
Nihad Mujakic (MKE Ankaragucu) 
Eldar Civic (Ferencvaros)
Sead Kolašinac (Atalanta) 

Mittfältare
Rade Krunic (Fenerbahce) 
Gojko Cimirot (Al-Fayha)
Ivan Bašic (FC Orenburg) 
Miralem Pjanic (FC Sharjah) 
Denis Huseinbašic (FC Köln) 
Haris Hajradinovic (Kasimpasa) 
Amar Rahmanovic (FK Krylia Sovetov) 
Dal Varešanovic (Caykur Rizespor) 

Anfallare
Edin Džeko (Fenerbahce) 
Haris Tabakovic (Hertha Berlin) 
Smail Prevljak (Hertha Berlin) 
Ermedin Demirovic (FC Augsburg) 

Förväntad startelva  
Förbundskaptenen har stått inför flera frågor om vilka som kommer att starta. Det har även spekulerats om en eventuell formationsändring till antingen 3-5-2 eller 4-3-1-2. Med tanke på att Milosevic tidigare använt en trebackslinje mot Portugal, finns chansen att Bosnien kommer att ställa upp i en 3-5-2. En fråga som också diskuteras är om Denis Huseinbasic från FC Köln kommer att starta. En möjlig startelva skulle kunna se ut som följande:

3-5-2 
Nikola Vasilj 

Anel Ahmedhodzic 
Dennis Hadzikadunic 
Sead Kolasinac

Amar Dedic 
Haris Hajradinovic 
Rade Krunic 
Gojko Cimirot  
Jusuf Gazibegovic 

Edin Dzeko 
Ermedin Demirovic 

Domare 
Ett tyskt domarteam förväntas döma denna semifinal. 42-årige Felix Zwayer från Berlin kommer att vara huvuddomare, med Stefan Lupp och Marco Ahmüller som assisterande domare, Daniel Siebert som fjärdedomare, samt Bastian Dunkert och Christian Dingert i VAR-rummet.

Var sänds Bosnien mot Slovakien
Bosnien mot Ukraina på Bilino Polje, kommer att sändas på BHT 1 och Viaplay. 

Nästa match 
Vid ett potentiellt avancemang, får bosnierna hemmaplan igen i finalen och då ställs man antingen mot Island eller Israel.

Benjamin Selmanovicbenjamin.selmanovic03@gmail.com2024-03-21 19:37:25
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina