Lagbanner
Mittfältstalangen klar för Milan – kan välja mellan Bosnien och Sverige

Mittfältstalangen klar för Milan – kan välja mellan Bosnien och Sverige

Demirel Hodžic har skrivit på för AC Milan och ansluter från Bologna. Den 19-årige mittfältaren, som även spelat för Bosnien-Hercegovinas U19-landslag, kommer att inleda sin tid i Milan Futuro, klubbens ungdomslag i Serie C.

Hodžic, som föddes i Lerum, har redan gjort avtryck på både den svenska och bosniska fotbollsscenen. Han har representerat Sveriges ungdomslandslag upp till U18-nivå, men valde förra året att spela för Bosniens U19-landslag under träningsmatcherna mot Montenegro och Irland.

Hodžics ungdomskarriär inleddes i IFK Göteborgs akademi, där han snabbt etablerade sig som en lovande talang. 2020 gick flyttlasset till Bologna, där han fortsatte sin utveckling i klubbens U18-lag. Under sin tid i Bologna fick han även möjlighet att träna med seniorlaget och spela i försäsongsmatcher, något som ytterligare stärkte hans position som en framtida stjärna.

Nu tar Hodžic nästa steg i sin karriär genom att ansluta till AC Milan. Enligt Transfermarkt ska övergången ha ett värde på omkring 300 000 euro. Han ansluter till Milans ungdomsakademi, där målet är att utvecklas till en A-lagsspelare i framtiden.

Med sitt dubbla landslagsval för både Sverige och Bosnien-Hercegovina, står Hodžic inför en spännande karriär och stora möjligheter på den internationella fotbollsscenen. Huruvida han kommer att välja att fortsätta representera Bosnien eller återvända till det svenska landslaget på seniornivå återstår att se. 

Adnan Catak2024-08-26 15:03:30

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina