Lagbanner
Nya spelare på Savo Milosevics radar
Foto: reprenzentacija.ba

Nya spelare på Savo Milosevics radar

Förbundskaptenen Savo Milosevic är öppen för större förändringar av truppen i framtiden. 50-åringen menar att det finns en viss förtvivlan i laget. Nya spelare och ny energi kan vara aktuellt för landslagssamlingarna i november och mars.

Efter de första matcherna som förbundskapten för Bosnien är nu Savo Milosevic öppen för förändringar. Vilka ändringar det blir återstår att se, men nya spelare kan vara en av dem. Efter besvikelsen mot Portugal där matchen slutade 0-5 till portugiserna, är läget fortsatt kritiskt i laget. Med tanke på playoff-matcherna som spelas nästa år i mars, har Milosevic två matcher att "förbereda" laget. I nuläget är det Finland som potentiellt kan komma att vänta som motståndare i playoff-semifinalen. Ett motstånd som visat sig vara svårt för Bosnien de senaste åren. Det senaste mötet slutade 3-2 till bosnierna när man möttes i UEFA Nations League. 

Förbundskaptenen Milosevic fick inte tillräckligt med tid att hämta in nya spelare till A-truppen. Den enda nya var mittfältaren Ivan Basic. Milosevic har slängt ett öga på ett antal nya spelare, där vissa är närmare ett byte av landslag än andra. Här är spelarna som är på Savo Milosevics radar: 

Matej Maglica (SV Darmstadt 98) 
En vänsterfotad mittback som är startspelare i Bundesliga-laget Darmstadt. Matej Maglica är en potentiell förstärkning till den bosniska försvarslinjen. Den 25-årige mittbacken garanterar stabilitet och är avgörande i luftrummet. En försvarare som kan växla upp Savo Milosevics försvar. Skulle Maglica bestämma sig för spel i Bosnien, är det inte omöjligt att se ett mittbackspar med Maglica och Anel Ahmedhodzic. Darmstadt-backen är född i Kroatien och har fortfarande chansen att spela för kroaterna. Ett landslagsbyte till Bosnien finns på bordet för Maglica. Under karriären har han spelat för Backnang, Göppingen, Stuttgart och St.Gallen. Under nuvarande säsong har stått för en fullträff i 2. Bundesliga.

Emir Karic (SV Darmstadt 98)
Ännu en försvarare som tillhör Darmstadt. Emir Karic har länge varit ryktad till Bosniens landslag. Med sina fina prestationer i Bundesliga, har även Österrike knackat på dörren. 26-åringen är en offensiv vänsterback som hade gett mer bredd på vänsterbackspositionen i Bosnien. I jämförelse med nyckelspelaren Sead Kolasinac, är detta en spelare som är betydligt offensivare, något som det bosniska landslaget hade kunnat få nytta av. I nuläget är det fortfarande oklart vad Karic kommer att välja, i och med Österrikes behov av en extra vänsterback. Darmstadt-vänsterbacken har tidigare spelat för LASK Linz, FC Liefering och Rheindorf Altach. Karic har representerat Österrikes samtliga U-landslag, två mål har det blivit på nio matcher spelade.

Svetozar Markovic (FK Partizan) 
En 23-årig mittback som är född i Bijeljina. Svetozar Markovic är kapten i det serbiska storlaget FK Partizan. En ung mittback som befinner sig på Savo Milosevics radar. Markovic har framträtt i 18 landskamper och stått för ett mål för det serbiska U21-landslaget. 

Niko Galesic (NK Rijeka) 
Rijeka-spelaren kan spela som mittback och även som defensiv mittfältare. 22-åringen har hittills spelat elva matcher och nätat en gång denna säsong. En ung mittback som definitivt kan utvecklas och skapa mer konkurrens i laget. Född i Berlin med kroatisk och bosnisk bakgrund. Han har tidigare spelat för Hertha Berlins akademi och Hrvatski Dragovoljac. 

Dario Spikic (Dinamo Zagreb)
De senaste åren har Bosnien haft problem på positionen vänsterytter. Ermedin Demirovic har haft det svårt på den rollen i Bosnien trots att han dominerar som vänsterytter i Bundesliga. Med en Dario Spikic får landslaget mer offensiva alternativ på vänsterkanten. 24-åringen kan även spela som högerytter. Spikic är lagkamrat till Luka Menalo i Dinamo Zagreb. Vänsteryttern har spelat för Kroatiens U21 där han gjort tio matcher och nätat två gånger. 

Haris Tabakovic (Hertha Berlin) 
Av alla spelarna på Savo Milosevics ”lista”, är Haris Tabakovic den spelare som är närmast en kallelse till Bosnien. Enligt uppgifter från tyska Ran, ska anfallsbjässen vara nära ett landslagsbyte till Bosnien. Den 29-årige Hertha Berlin-spelaren har på sina 14 matcher gjort 12 mål och tre assist, vilket lägger honom på 15 mål/assist. Med Tabakovics fysiska attributer och instinkt för mål, är han en anfallare som kan göra Bosnien mer kliniskt framför mål. 

Benjamin Selmanovicbenjamin.selmanovic03@gmail.com2023-10-31 22:00:00
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina