Proffskollen (V:37): Assist-hattrick ifrån Nastic!

Bojan Nastic producerade tre målgivande passningar i den senaste vitryska ligaomgången.

Belarus:

Bojan Nastic (BATE)
BATE gick vinnande ur den målrika striden mot Smolevichy-STI med 5-2. Nastic spelade hela matchen och stod för ett ”hattrick utav assists”, en ovanlig prestation ifrån vänsterbacken.

Belgien:

Gojko Cimirot (Standard Liege)
Cimirot lirade 90 minuter när Standard Liege föll med uddamålet mot OH Leuven.

Bosnien:

Branimir Cipetic (Siroki Brijeg)
Siroki Brijeg orkade inte stå emot favorittippade Zeljeznicar och förlorade detta möte med 1-0. Cipetic lirade i vanlig ordning 90 minuter och högerbacken bjöd på en fin soloinsats i den 18:e minuten när han sprang loss ute på kanten och slog ett finfint inlägg.

Vladan Danilovic (Borac Banja Luka)
Danilovic gjorde både mål och självmål i klassmatchen mellan Borac Banja Luka och Sarajevo. Slutligen vann de regerande mästarna, dvs Sarajevo, med 4-2 samtidigt som Danilovic avverkade 90 minuter.

Jasmin Buric (Hapoel Haifa)
Landslagets tredjemålvakt spelade hela matchen mot Ironi Kiryat Shmona där slutresultatet skrevs till 1-1. Det insläppta målet var förövrigt en straffspark.

Kroatien:

Darko Todorovic (Hajduk Split)
Todorovic var tyvärr väldigt svajig i matchen mot storlaget Dinamo Zagreb. Motståndarlaget vann med 2-1 varav Todorovic tappade markering vid det första insläppta målet och blev bortfintad vid de andra. Som ett kvitto på bottennappet blev högerbacken utbytt redan i den 56:e minuten. På den vinnande sidan fick Gojak nöja sig med ett inhopp i den 69:e minuten samtidigt som Menalo satt på kvisten.

Amer Gojak & Luka Menalo (Dinamo Zagreb)
Se: Darko Todorovic (Hajduk Split)

Stjepan Loncar (Rijeka)
Loncar är redo för strid efter ”corona-pausen” och han hoppade in i den 46:e minuten när Rijeka förlorade med 3-0 mot Osijek.

Serbien:

Sinisa Sanicanin (Vojvodina)
Landslagsbacken lirade 90 minuter senast i förlusten mot Javor Ivanjica där slutsiffrorna skrevs till 2-1.

Sverige:

Anel Ahmedhodzic (Malmö FF)
Malmö har gått som tåget denna allsvenska säsong men lagets mästarambitioner fick sig en törn förra veckan. Man förlorade först mot Örebro och fick sedan bara med sig ett mållöst resultat mot ett svajigt AIK. Ahmedhodzic spelade båda matcherna och mittbacken är förövrigt officiellt spelklar för drakarna.

Turkiet:

Ervin Zukanovic (Fatih Karagumruk)
Zukanovic hade en drömdebut för sin nya arbetsgivare. I första ligaomgången väntade Yeni Malatyaspor och Zukanovic nickade in 1-0 redan i den fjärde minuten. Karagumrukspor vann matchen med 3-0 och Zukanovic lirade 90 minuter samt blev uttagen i omgångens elva.

Zoran Kvrzic (Kayserispor)
Både Hajradinovic och Kvrzic spelade 90 minuter i matchen mellan Kayserispor och Kasimpasa där de förstnämnda segrade med 1-0. Segermålskytten blev ingen mindre än vår egen Zoran som dessutom hade en ramträff på kontot. Noterbart är att Kvrzic positionerades som offensiv högerytter i denna match. Bajevic lär nog följa Kvrzics insatser som ytter med högsta intresse efter Viscas iskalla insatser under den förra landslagssamlingen.

Haris Hajradinovic (Kasimpasa)
Se: Zoran Kvrzic (Kayserispor)

Tyskland:

Ermedin Demirovic (Freiburg)
Demirovic spelade tre minuter i cupmatchen mot Waldhof Mannheim.

Ermin Bicakcic (Hoffenheim)
Hoffenhein var nära en megaflopp i DFB Pokal. Laget lottades mot Chemnitzer FC som vanligen huserar i fjärdedivisionen och Hoffenheim väntades därmed plocka en lättsam promenadseger. Historian blev dock en annan, efter fulltid stod det 2-2 och förläggningen blev mållös. I den nervkittlande straffsparksläggningen brände Bicakcic en straff men turligt nog för hans del lyckades ändå Hoffenheim vinna mötet. Bico spelade 90 minuter och hans uppträdande var både nonchalant och instabilt.