Lagbanner
Schweiz och Bosnien i dragkamp om supertalang

Schweiz och Bosnien i dragkamp om supertalang

Becir Omeragic spås en ljus framtid till mötes och är redan uppvaktad av flera storlag. Trots att klubben Zurich gått tungt i den inhemska ligan är Omeragics aktier fortsatt skyhöga och dragkampen mellan Bosnien och Schweiz är i full gång.

Vid sidan om Anel Ahmedhodzic och Dennis Hadzikadunic finns ett tredje namn som är ytterst aktuell för spel i Bosnien. Det handlar om schweiziske supertalangen Becir Omeragic som spelar för Zurich och spås en ljus framtid till mötes. Klubbar som Milan, Roma och RB Leipzig för att nämna ett par har redan visat stort intresse för 18-åringen som även representerar Schweiz på U19-nivå. 

Forna landslagsspelaren Zvjezdan Misimovic, som agerar biträdande sportchef i förbundet, uttalade sig om Omeragic i en intervju med bosniska portalen Klix:

– Omeragic har varit tydlig med att han vill spela för Bosnien. Vi har därför inlett en process om att få över honom, då han är en väldigt ung och intressant spelare. Med sina 18 år är han redan startspelare i Zurich. Det handlar om en supertalang. 

Men det kommer inte bli enkelt. Schweiz är väldigt rädda att förlora sin framtida mittbacksgeneral och förbundskaptenen Vladimir Petkovic kommer inte att sitta stilla och vänta ut stormen. Sarajevo-födde Petkovic har därför valt att agera och ta ut Omeragic till A-landslaget för att "låsa" honom.

Huruvida spelaren accepterar kallelsen återstår att se. Vid en eventuell inhopp i UEFA Nations League hade Omeragic varit förlorad för Bosnien. 

Källa: Klix
 

Safet Muhic2020-08-18 09:50:58
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina