Lagbanner
Silly Sezona: Ahmedhodzic till Chelsea?

Silly Sezona: Ahmedhodzic till Chelsea?

Ahmedhodzic till Chelsea eller Serie A? Piric till Premier League? Begovic till Celtic? Dzeko till MLS eller Saudi? Dedic till Inter? Gigovic till Belgien? Senaste nytt skrivs med röd text!

Senaste nytt skrivs med röd text!

Juni 2024

Anel Ahmedhodzic, 25, mittback, Sheffield United -> Napoli, Atalanta (ca 270 miljoner kronor)


Den ansedda brittiska tidningen The Mirror skriver att Chelsea gett sig in i jakten på mittbacken. Prislappen uppges vara runt 20 miljoner pund, drygt 270 miljoner svenska kronor. Sedan tidigare har den tidigare MFF-spelaren ryktats till Serie A och klubbar såsom Napoli och Atalanta.

Sheffield United vill göra sig av med mittbacken i sommar, enligt The Sun. Den bosniska mittbacken uppges ha en utköpsklausul på 20 miljoner euro. Det motsvarar drygt 233 miljoner svenska kronor.

The Sun påstår även att Napoli och Atalanta visat intresse för 25-åringen, redan i januari, som flertalet sportsajter skrev om, däribland svenska Fotbollskanalen. Sheffield United värderade honom till 20 miljoner pund (drygt 270 miljoner kronor) då. Det återstår att se vad prislappen kan komma att landa på i sommar och i vilken klubb mittbacken hamnar i till slut.

Asmir Begovic, 36, målvakt, QPR -> Celtic (free transfer)

Veteranmålvaktens kontrakt löper ut den 30 juni med Championship-klubben. 
Asmir Begovic (36) kan ta på sig ännu en storklubbs tröja inom en snar framtid.
BBC Sport hänvisar till sajten Talksport, som skriver att skotska Celtic är ute efter vår tidigare landslagsmålvakt

Daily Record skriver att Begovic står på Celtics önskelista och att den skotska storklubben förbereder ett kontraktsbud på den bosniska målvakten. Asmirs kontrakt med QPR löper ut efter säsongen och Celtic kan komma att hämta målvakten på ‘’free transfer’’.
Begovic är medveten om att QPR vill förlänga hans kontrakt men det är också självklart att ett bud från en klubb i Celtics kaliber, inte kan avvisas så lätt. Det förväntas att BiH-målvakten kommer att vänta till slutet av säsongen och sedan ta ett beslut angående sin framtid.

I en intervju med den bosniska sajten Reprezentacija, som fokuserar på att skriva om det bosniska landslaget sa målvakten följande:
– Mitt kontrakt går officiellt ut i slutet av denna månad, allt är öppet. Jag för även samtal med Queens Park Rangers. Vi får se, jag kan inte säga något just nu. Även om jag snart fyller 37, är jag motiverad och vill fortsätta spela. Jag ser mig själv några år till på en hög nivå.


Kenan Piric, 29, målvakt, free agent -> Southampton, Celtic, Sheffield United (free transfer)

Landslagmålvakten Kenan Piric (29), kan komma att spela i engelska Premier League nästa säsong.

Efter två framgångsrika säsonger lämnade Piric cypriotiska AEK från Larnaca och är därmed ''free agent''. Engelska Dailystar skriver att Southampton, som återvänder till Premier League nästa säsong, är intresserade av målvakten.
Dailystar rapporterar även att Celtic och Sheffield United, som Anel Ahmedhodžic (25) spelar för, är intresserade av vår landslagsmålvakt.

Piric:
"Att spela i England är en personlig ambition. Det är förstås ett stort steg jämfört med Cypern, men jag är övertygad om att det kan hända”, skriver sajten Reprezentacija.

Piric tillade att Asmir Begovics karriär i England är en stor motivation för honom, liksom Edin Džekos karriär.
Tidigare under karriären har han representerat: OFK Gradina (BIH), Sloboda Tuzla (BIH), Gents U19-lag (Belgien), Zrinjski Mostar (BIH), NK Maribor (Slovenien), Atromitos (Grekland), Göztepe (Turkiet) och slutligen AEK Larnaca. 
För Bosnien och Hercegovina har han lirat sju landskamper och 12 med U21-landslaget.


Maj 2024


Edin Dzeko, 38, anfallare, Fenerbahce -> MLS, Al-Hilal, Al-Taawoun (22.9-57.3 miljoner kronor)

Sajten Fotomac skrev att ‘’Diamanten’’  lämnar Fenerbahce, ett år innan kontraktet löper ut och saudiska Al-Hilal nämns som nästa destination.
Bosniern, ‘’Fener’’ och Al-Hilal ska ha nått en överenskommelse angående övergången, övergångssumman och lönen, enligt samma sajt.

Det senaste ryktet kommer från den turkiske journalisten Yagiz Sabuncuoglu som är nära Fenerbahce. Han skriver att Dzeko kommer lämna ‘’Fener’’, vid en eventuell övergång gällande en annan anfallare som klubben jagar. Möjligtvis Karim Benzema eller Romelu Lukaku (?).

Den bosniska sajten Reprezentacija skriver att en icke namngiven MLS-klubb är intresserad av 38-åringen samt saudiska Al-Taawoun. Saudierna erbjuder enligt samma sajt två miljoner euro för bosniern, drygt 22.9 miljoner kr, medan Fenerbahce vill ha fem miljoner för målmaskinen.

Amar Dedic, 21, högerback, Red Bull Salzburg -> Inter, Barcelona, Arsenal, Roma (ca 229 miljoner kronor)

Gazzetta dello Sport skriver att Inter kan värvar Amar Dedic, utifall att holländaren Denzel Dumfries (28), lämnar klubben i sommar. Enligt sajten Transfermarkt, värderas bosniern till 20 miljoner euro, ca 229 miljoner kronor.

Sajten Laola1 skriver att Barcelona, Arsenal och Roma är ute efter 21-åringen, när Salzburg kan komma att sälja hela nio (!) spelare i sommar. De nämnda lagen har visat ett konkret intresse och högerbacken lämnar med stor sannolikhet Salzburg i sommar.Amar Dedic har kontrakt med Salzburg till 2027.

Ivan Basic, 22, offensiv mittfältare, Orenburg -> Royal Union, PAOK (okänd summa)

Enligt belgiska Rtlinfo, är Royal Union Saint-Gilloise intresserade av 20-åringen och följer honom flitigt, för en eventuell sommartransfer.
Samtidigt har grekiska PAOK från staden Thessaloniki visat intresse för Ivan Bašic, enligt den inhemska sajten Sport24. Värd dryga 9 miljoner kronor enligt Transfermarkt.

Armin Gigovic, 22, central mittfältare, FC Midtjylland -> Belgien (ca 22.9 miljoner kronor)

Hans utlåning till  Midtjylland, löper ut den 30 juni i år och mittfältaren ska då återvända till ryska Rostov. Det finns ett stort intresse från en icke-namngiven belgisk toppklubb, enligt den danska sajten Tipsbladet. De skriver vidare att klubben under de senaste dagarna har tagit kontakt med Gigovic och hans rådgivare. Hans marknadsvärde uppgår till två miljoner euro, ungefär 23 miljoner kronor i skrivande stund, enligt sajten Transfermarkt.

En kallelse till Bosnien & Hercegovinas landslag, höjer nog 22-åringens aktier ytterligare, i kombination med dansk ligatitel och unga ålder.

Amer Gojak, 27, offensiv, Ferencvaros -> Dinamo Zagreb (ca 11.6 miljoner kronor)

Kroatiska medier skriver att 27-åringen kan göra comeback i Dinamo Zagreb.
 

Sadan Filipovic2024-06-05 11:15:00

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina