Lagbanner
Talangkollen: Ajax-talangen överväger att välja Bosnien
Foto: Ajax Showtime

Talangkollen: Ajax-talangen överväger att välja Bosnien

Kan mittbacken Precious Ugwu spela för Bosnien? 17-åriga talangen i Ajax kan i teorin spela för Nederländerna, Nigeria, Tyskland och Bosnien. Precious Ugwu har i media visat intresse för att en dag komma att representera den bosniska tröjan. Detta bekräftas även av hans mor, uppger flertalet bosniska medier.

Född år 2006 i Tyskland med nigeriansk pappa och bosnisk mamma. Detta är Precious Ugwu som återfinns i Ajax akademin. Just nu försöker talangens föräldrar fixa fram ett bosniskt pass till honom, vilket har bekräftats av SportSport.ba. 

Han har tidigare spelat för Nederländernas U15-landslag men efter att blivit inkallad till U17-truppen, tackade Precious Ugwu nej till chansen. Även Nigeria ska ha varit ute efter Ajax-talangen men även där blev det ett nej från Ugwu. Enligt hans mor Mirela Ugwu, har mittbacken gjort sitt val. 

– Nigeria kontaktade oss under flera dagar och ville att Precious skulle dit. Men han har redan sagt till mig att han tagit beslutet att spela för Bosnien, säger Mirela Ugwu till SportSport.ba. 

Även talangen själv har kommenterat situationen för bosnisk media. Enligt SportSport.ba berättade Ugwu hur han vill spela för det bosniska landslaget, hur han lärt sig språket och bekantat sig med den bosniska maten. 

– Jag vill spela för Bosnien. Jag kan språket men inte perfekt då jag pratar mycket bosniska med min mamma. Däremot har jag inte lärt mig skriva än, vilket jag också vill lära mig. Mamma gör bosnisk mat hela tiden hemma och jag älskar det, säger Precious Ugwu i en intervju med SportSport.ba. 

Ugwu väntar därmed på att Bosnien ska kalla in honom. Med tanke på åldern kan han spela för U17, U19 eller till och med U21-landslaget. Det bosniska förbundet har inte kontaktat mittbacken i nuläget. Hittills under denna säsong har Ugwu representerat Ajax U17-lag i 19 matcher och har bidragit med en assist. Talangen har spelat på positionerna mittback, högerback och defensiv mittfältare. Kommer vi se Precious Ugwu i den bosniska tröjan? 

Benjamin Selmanovicbenjamin.selmanovic03@gmail.com2023-03-14 08:02:00
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina