Lagbanner
Talangkollen: Alem Nezirevic - från Motala till Milano

Talangkollen: Alem Nezirevic - från Motala till Milano

Den unga högerbackstalangen Alem Nezirevic, gjorde en spektakulär flytt, när han lämnade lilla Motala och flyttade till Milano för spel med Inter. Blir det Bosnien och Hercegovinas eller Sveriges landslagströja i framtiden för 20-åringen?

TALANGEN SKAPAR RUBRIKER I SVERIGE - IGEN

Den 20-årige Nezirevic, gjorde en spektakulär flytt från östgötska Motala och spel i division 1 norra, till Milano för spel med Inter. Nu uppges han vara tillbaka på svensk mark igen, inom en snar framtid, enligt sajten FotbollDirekt.
Milano-klubben värvade Alem Nezirevic, 20, från Motala AIF i januari 2023. Under debutsäsongen blev det spel med “Nerrazuris” Primavera-lag. 

Under den 20-årige högerbackens tid i Milano, har det blivit nio ligamatcher med Inters Primavera-lag. Det blev en utlåning, från Inter till Bologna i januari detta året. I och med utlåningen har Alem fått betydligt mer speltid under våren. Hittills har han gjort 13 framträdanden i Bologna-tröjan och Primavera-laget.

Enligt sajten FotbollDirekt, sträcker sig Nezirevics nuvarande kontrakt med Inter, fram till sommaren 2025. Inter funderar på att låna ut högerbacken till en italiensk klubb, i en lägre division under kommande säsong.  Samtidigt uppges Bologna vilja värva 20-åringen på en permanent basis, för att sedan låna ut honom till en klubb på lägre nivå. Det har även tidigare ryktats om intresse från Sverige. Flertalet allsvenska klubbar följer spänt den unge talangen, enligt uppgifter till sajten.

Från Inters håll finns det inga konkreta uppgifter, gällande hur Inter tänker kring att eventuellt släppa Nezirevic permanent. Även innan flytten till Italien ryktades det om allsvenskt intresse för den unge högerbacken.
Han hann med spel i division 1 norra med Motalas AIF och gjorde 25 matcher med A-laget innan flytten till Italien.

FRAMTIDA BOSNISK ELLER SVENSK LANDSLAGSPELARE?

Nezirevic, med en pappa från staden Foca och en mamma från Sarajevo, har ännu inte spelat någon landslagsfotboll, för varken Sverige eller Bosnien och Hercegovina. Det är dock bara en tidsfråga innan Sverige eller Bosnien och Hercegovina knackar på dörren. Därmed förväntas en ny dragkamp länderna emellan gällande högerbackstalangen.

I en intervju för den bosniska sajten reprezentacija.ba, uppgav Nezirevic att ingen har kontaktat honom från Bosnien och Hercegovinas håll ännu och  påpekar en försvårande omständighet:
- Problemet är att jag inte har något bosniskt pass, jag hann aldrig riktigt lösa det men jag stänger förstås inte några dörrar för möjligheten, berättade han till sajten gällande landslagsfrågan. 

Nezirevic avslutade intervjun med följande meningar:
- När jag började spela fotboll föreställde jag mig att jag spelade i Bosnien och Hercegovina landslagsdress. Det är mitt land precis som Sverige och där hemma talar vi alltid bosniska.

Det återstår att se vart denna unga talangen från Motala hamnar i framtiden...

Adnan Catak2024-05-07 17:30:00

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina