Lagbanner
Talangkollen: “Han har valt Bosnien” - bekräftar Hamulics agent
Foto: FC Toulouse

Talangkollen: “Han har valt Bosnien” - bekräftar Hamulics agent

Har Bosnien fått en ny anfallare? Agenten Roman Skorupa har enligt polsk media bekräftat att Said Hamulic vill spela för Bosnien. Under januarifönstret gick han till Toulouse FC i Ligue 1, för 2,5 miljoner euro. Nu kan anfallaren bli inkallad till landslaget.

Under de senaste månaderna har det bosniska fotbollsförbundet varit i kontakt med flera talanger som kan spela för Bosnien. Nyligen valde Benjamin Tahirovic att reprensentera Bosnien och Denis Huseinbasic ska vara nära ett beslut. Nu är 22-årige Said Hamulic också nära Bosnien. 

Said Hamulic och hans agent har varit i kontakt med det bosniska fotbollsförbundet sedan slutet av 2022. Med ett fixat bosniskt pass, kan anfallaren redan bli kallad inför EM-kvalmatcherna mot Island och Slovakien. Bosniens förbundskapten Faruk Hadzibegic har varit tydlig att dörrarna är öppna för talangfulla spelare. 

Född i Nederländerna med bosniska föräldrar och en ljus framtid framför sig. Med nio mål och fyra assist på 17 matcher för polska Stal Mielec, säkrade han en övergång till franska högsta ligan. Hamulic debuterade mot Stade Reims, som slutade i en 3-1 förlust. Enligt hans agent Roman Skorupa, var det inte bara FC Toulouse som var intresserade. 

–Vi hade fem andra bud på bordet under transferfönstret. Två eller tre av buden var inte ekonomiskt rätt, och därför var valet sedan mellan att spela i MLS eller i Ligue 1. Said ville spela i en av dem högre ligorna och därför valde han FC Toulouse, säger Roman Skorupa i en intervju med polska Weszlo. 

Kontraktet med Toulouse FC sträcker sig i tre och ett halvt år. Hittils har Hamulic spelat tre matcher för det franska laget. Innan Frankrike och Polen, spelade 22-årige anfallaren för DFK Dainava i Litauen. På anfallspositionerna i landslaget konkurrerar Hamulic med bland annat Edin Dzeko och Ermedin Demirovic i FC Augsburg. Förbundskaptenen Hadzibegic står nu inför ett tufft val. Kommer han kalla in Said Hamulic? 

Benjamin Selmanovicbenjamin.selmanovic03@gmail.com2023-02-28 08:14:49
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina