Lagbanner

Talangkollen: Kerim-Sam Alajbegovic i Bayer Leverkusen

Bosnien och Hercegovinas U-17-landslag fick tre stora förstärkningar under de senaste matcherna, killar som förhoppningsvis kommer att representera vårt landslag i framtiden och den som uppmärksammats mest är unge Kerim-Sam Alajbegovic. Den offensive mittfältaren har jämförts med landslagsstjärnan Miralem Pjanic.

16-årige Kerim-Sam Alajbegovic (född 2007) visade upp sin talang under en vänskapsmatch där han som kapten gav Bosnien och Hercegovina ledningen med ett fantastiskt mål från en frispark i matchen mot Slovenien. Dessvärre slutade matchen oavgjort, med ett mål vardera.   
Det rör sig om en spelare med stor potential och som spelar i tyska Bundesliga, närmare bestämt Bayer Leverkusens U-17-lag. Han har spelat för juniorlaget också men även fått chansen att träna med A-laget. 

TALANG I BAYER LEVERKUSEN 
Han berättar även om vad han tycker om det nuvarande oslagbara maskineriet från Westfalen som tränas av ingen mindre än Xabi Alonso.
"Leverkusen kommer definitivt att bli mästare den här säsongen eftersom de har spelat alla matcher så här långt, utan en enda förlust."
Den unge talangen är så övertygad om att laget han tränar med och laget som spelar under Xabi Alonso kommer att avsluta Bayern Münchens långa rad av tyska mästare, vilket han bekräftade för Sport Centar.

Alajbegovic är någon som, med mycket arbete och ansträngning, lyckats vara med på de första träningarna med A-laget och på frågan om vad som krävs för att unga fotbollsspelare ska lyckas nämnde han just det.
"Mycket arbete och disciplin för varje ung spelare är mycket viktigt."
Ganska bra råd till alla unga fotbollsspelare som vill nå en högre nivå och som letar efter “ursäkter” för att nå framgång.

FRAMTIDA A-LANDSLAGSMAN?
När det kommer till valet av landslag hade Alajbegovic inga tvivel om vilka han skulle spela för, trots sitt tyska medborgarskap, vid sidan av det bosniska. Han blev kapten för Bosnien och Hercegovinas U-17 landslag och på frågan vad landslagströjan representerar för honom sa han följande: 
"För mig representerar landslaget något speciellt, där jag spelar med stor glädje och stolthet."

Som han har bevisat under sina matcher, har han spelat för landslaget i Bosnien och Hercegovina med stort nöje och är angelägen om att uppnå utmärkta resultat.
"Jag är stolt över att spela för Bosnien och jag vill uppnå bästa möjliga resultat med laget, jag hoppas att vi kommer att kvala i mars", påpekade han.

När det gäller seniorfotboll där han vill uppnå ett stort resultat med sin potential, så är det den nuvarande Bundesliga-ledaren som han siktar in sig på. Bayer Leverkusen’ ’går som tåget’’ för tillfället.
"Jag skulle vilja lämna betydande spår i klubben där jag spelar för närvarande, i Leverkusen definitivt," berättade Alajbegovic.

Talangen har hittills gjort tre mål och bidragit med en assist på 12 framträdanden med Bayer Leverkusens U-17 lag, som spelar i den västra Bundesliga. Med U-19 laget har det blivit två fullträffar på lika många matcher, samt en assist. Han anlände till B04 från Kölns akademi sommaren 2021. Kontraktet med talangens nuvarande lag sträcker sig till 30 juni 2025.

EDIN DZEKO BLAND IDOLERNA
Naturligtvis, som alla unga fotbollsälskare i sina unga dagar, hade även Kerim idoler med fotbollsspelare som bara charmar en med sina spel. Hans önskan är att bli precis som sina idoler, dock är det en bra bit kvar dit.
"Min favoritfotbollsspelare är Florian Wirtz, men även vår bosniska diamant, Edin Džeko.", berättar han.

I landslagströjan har det blivit tre mål på fyra spelade matcher (U-15) och fyra mål på 14 spelade matcher med U-17 landslaget. Han debuterade i U-15 som 14-åring i maj 2022, för att senare debutera för U-17 i september månad samma år, endast 15 år och två dagar gammal. 
 Vi hoppas att han kommer att glädja oss med sina spel i framtiden, likt hans landsman har gjort, rapporterar Sport Centar.

 

Adnan Catak2024-02-21 12:30:00

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina