Lagbanner

Talangkollen: Lovande anfallare kan spela för Bosnien – fick provspela i England: “Lite överraskad”

Arman Taranis, en ung och lovande fotbollsspelare från Danmark, har på kort tid gjort avtryck både i sitt hemland och utomlands. Nu kan 23-åringen locka fram ett landslagbyte.

Född den 30 juli 2001 i stadsdelen Lind, utanför Herning i Region Midtjylland, började han sin fotbollskarriär i Midtjyllands ungdomslag och fortsatte sedan i Sönderjyskes U19-lag, där han gjorde sex mål och assisterade till fyra på 40 matcher.

Den oväntade flytten till England
För ungefär tre år sedan fick Taranis chansen att provspela för Burnley i England. Den 23-årige anfallaren imponerade så pass mycket att klubben erbjöd honom ett kontrakt. Taranis kommenterade detta på klubbens webbplats:

– Jag var lite överraskad för jag förväntade mig inget samtal. Det är smått otroligt, jag trodde aldrig att jag skulle få ett kontrakt med den här klubben. Det här är en väldigt stor dag för mig.

Trots den lovande starten blev det endast spel i Burnleys U23-lag och bara ett framträdande i en vänskapsmatch. Efter en mindre lyckad period i England återvände Taranis till Danmark.

Återkomsten till Danmark och fortsatt karriär
Väl tillbaka i hemlandet började Taranis spela för lokalklubben Herning Fremad, där han stod för 12 mål på 13 matcher. Hans prestationer ledde till ett kontrakt med klubben i andradivisionen Roskilde förra året. I Roskilde har Taranis hittills gjort ett mål och en assist på åtta matcher.

På landslagsnivå har han representerat Danmarks U19-landslag och gjort två mål på fyra matcher. Trots att framtiden för den 22-årige Taranis är något osäker, finns det potential för honom att utvecklas till en spelare att räkna med. Det kan vara en anfallare som Bosniens förbundskapten Sergej Barbarez håller ögonen öppna för.

Adnan Catakbenjamin.selmanovic03@gmail.com2024-08-07 14:08:00
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina