Lagbanner
Talangkollen: Malik Tubic är klar för Schalke 04
Foto: TSG Hoffenheim

Talangkollen: Malik Tubic är klar för Schalke 04

Enligt lagets officiella sajt, har Schalke 04 signerat den unga bosniska talangen Malik Tubic (16). Målsprutan ansluter till Schalke och U19-laget i sommar, närmare bestämt den 1 juli.

Lämnar Hoffenheim för Schalke i sommar

Under de senaste säsongerna har Tubic varit under kontrakt med Hoffenheim och dess ungdomslag, där han imponerat med sitt fantastiska spel. Under den här säsongen har 16-åringen presterat och öst in mål. Han har på de 20 spelade matcherna lyckats näta 15 gånger och bidragit med tre assist i Bundesliga för U-17 åringar i Hoffenheim-tröjan. Inte dåligt för en 16-åring.

Eftersom Tubics kontrakt löpte ut i slutet av förra säsongen, ett kontrakt som han inte ville förlänga, intresserade sig flertalet proffsklubbar för den 16-årige tyskfödda bosniern som så småningom slog igenom. Tubic kom till Hoffenheim i juli 2018 från SGV Freiberg.

Ett lovande framtidslöfte

Malik beslutade sig alltså för Schalke, vars juniortränare Norbert Elgert, inte dolde sin entusiasm gällande nyförvärvet.
"Det här är en väldigt farlig central anfallare. Han är inte bara en vanlig spelare som spelat några månader i för U-landslaget, han är även Hoffenheims främste målskytt i sin ålderskategori, sa Elgert, som tränat Schalkes juniorer i nästan två decennier till 

Tvåmålsskytt i sin landslagsdebut

Det tog inte lång tid för Tubic att visa upp sin magnifika talang i landslagströjan.
I februari månad gjorde han två mål i sin landslagsdebut i U-17 mot Wales i en vänskapsmatch som slutade 2-2.  Tubic jämförs ofta med Vedad Ibisevic, som vi än idag minns för sina framgångsrika år, särskilt i Hoffenheim-tröjan, då han ständigt terroriserade målvakterna och försvaret i Bundesliga. Hittills har det blivit fyra framträdanden och två mål talangen i Bosnien och Hercegovinas U-17 landslag.

För övrigt: Schalker ligger för närvarande på en tolfteplats i 2. Bundesliga. Stora namn har skolats i Schalkes akademi, däribland en av världens bästa målvaktens genom tiderna, Manuel Neuer. Även Mesut Özil, Leroy Sané, Julian Draxler och den bosniske landslagsspelare Sead Kolasinac blev fostrade i Gelsenkirschen-lagets framstående akademi.

 

Adnan Catak2024-05-01 16:25:00

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina