Bosnier-koll V.18 - 400:e målet i karriären för Dzeko

Historiska Dzeko bryter måltorkan, Stevanovic blev tvåmålsskytt och Civic, Gojak, Kovacevic och Besic vann den ungerska titeln. Detta är Bosnier-kollen och vi är i vecka 18.

Belgien
Dino Hotic, Yttermittfältare, Cercle Brugge (37 matcher / 5 mål / 2 assist)
Hotic från start på vänsterytter mot Westerlo. En match som slutade 5-3 till Hotics lag.

Smail Prevljak, Anfallare, AS Eupen (29 matcher / 6 mål / 3 assist)
Inga matcher mer för Eupen denna säsong. Detta eftersom slutspelen i Belgien spelas, där de topp åtta klubbarna slåss om titeln och Europa-fotboll. Prevljaks kontrakt går ut i sommar och enligt uppgifter är Eupen inte öppen för en förlängning.

Gojko Cimirot, innermittfältare, Standard Liege (34 matcher / 1 assist)
Cimirot spelade 60 minuter i matchen mot Gent. Standard Liege åkte på en 2-1 förlust.

Stjepan Loncar, innermittfältare, Kortrijk (25 matcher / 1 assist)
Inga matcher för Loncar och hans lag.

Cypern
Mateo Susic, Ytterback, Apoel FC (28 matcher / 3 mål / 4 assist)
Apoel FC spelade oavgjort i två matcher denna vecka. Susic från start mot Omonia i början av veckan. Däremot mot Pafos FC blev högerbacken inte uttagen till matchtruppen.

Hrvoje Milicevic, Mittback, AEK Larnaca (46 matcher / 2 mål)
Milicevic spelade hela matchen mot Aris Limassol. En match som slutade 1-1 mellan lagen.

Kenan Piric, Målvakt, AEK Larnaca (44 matcher / 17 hållna nollor)
Piric släppte in ett mål när han mötte Aris Limassol.

England
Anel Ahmedhodzic, Mittback, Sheffield United (40 matcher / 7 mål / 2 Assist)
Mittbacken spelade inte denna vecka. Förra veckan säkrade Sheffield United en plats i Premier League.

Asmir Begovic, Målvakt, Everton FC (3 matcher / 2 hållna nollor)
Veteranmålvakten har inte spelat sedan november för Everton. Det var i en ligacupmatch mot sin förra klubb AFC Bournemouth. Det blev ett kryss för Everton som spelade borta mot Leicester City. Matchen slutade 2-2.

Frankrike
Sead Kolasinac, Ytterback, Olympique Marseille (36 matcher / 4 mål / 1 assist)
Stjärnan spelade hela matchen mot RC Lens. Marseille tappade poäng efter 2-1 förlust. Marseille ligger nu trea i Ligue 1. klar

Sanjin Prcic, Innermittfältare, RC Strasbourg (29 matcher / 1 mål / 1 assist)
Prcic fick göra ett inhopp i den 80:e minuten när hans lag mötte Nantes. En match som slutade 2-0 till Strasbourg.

Halid Sabanovic, Ytterback, Angers SCO (13 matcher/ 1 mål)
Högerbacken var tillbaka från skada när Angers spelade mot Monaco i ligan. Sabanovic fick 20 minuter. En match som slutade 2-1 till Monaco.

Said Hamulic, Anfallare, Toulouse FC (8 matcher)
Toulouse spelade två matcher under veckan. Först ut mot RC Lens där Hamulic fick se sitt lag förlora med 1-0. I veckans andra match mötte man Ajaccio, där Hamulic fick göra ett
inhopp i 83:e minuten.

Förenade Arabemiraterna
Miralem Pjanic, Innermittfältare, FC Sharjah (21 matcher / 5 mål / 4 assist)
Bosniens mittfältsstjärna startade men blev utbytt i den 62:a minuten. FC Sharjah kryssade 1-1 mot Dibba Al Fujairah.

Samir Memisevic, Mittback, Al Nasr Dubai (13 matcher/ 1 assist)
Memisevic tillbaka på mittbackspositionen i matchen mot Al Bataeh, som slutade i en 2-1 förlust för Memisevics lag.

Italien
Edin Dzeko, Anfallare, Inter Milan (46 matcher / 13 mål / 5 assist)
Stjärnan spelade en match denna vecka. Dzeko startade i ligamatchen mot Hellas Verona. En match som slutade hela 6-0 till Inter. Dzeko bröt måltorkan genom två mål. Med de två målen nådde han sitt 400:e mål i karriären. I veckans andra ligamatch tog Inter tre poäng. Det blev en match mot AS Roma.. Inter vann med 2-0 och Dzeko fick inga minuter i matchen.

Rade Krunic, Innermittfältare, AC Milan (27 matcher / 1 mål / 1 assist)
Veckan inleddes med mötet mot Cremonese som slutade 1-1. Krunic spelade andra halvlek och stod för en bra prestation. Mittfältaren spelade från start i matchen mot Lazio. Milan tog en säker 2-0 seger mot tabelltvåan.

Benjamin Tahirovic, Innermittfältare, AS Roma (10 matcher)
Roma kryssade 1-1 i början av veckan mot Monza. Under helgens match blev det kryss mot Milan. Tahirovic gjorde inhopp i båda matcherna.

Milan Djuric, Anfallare, Hellas Verona (25 matcher / 1 mål / 1 assist)
Anfallsbjässen spelade 20 minuter i 6-0 förlusten mot Inter. Hellas Verona spelade veckans andra match mot Lecce. Där blev det 90 minuter för Djuric som lyckades assistera för matchens enda mål.

Petar Zovko, Målvakt, Spezia (2 matcher)
Zovko blev inte kallad till matchtruppen mot Atalanta och Cremonese. Mot Atalanta blev det 3-2 förlust för Spezia. Mot Cremonese blev det 2-0 förlust.

Dario Saric, Innermittfältare, Palermo (29 matcher / 2 assist)
Inga minuter denna vecka för Saric som inte blev uttagen till matcherna mot Como och SPAL.

Mato Jajalo, Innermittfältare, Venezia (8 matcher / 1 assist)
Jajalo är borta på grund av skada. Denna vecka var det två matcher för Venezia. En vinst mot Modena och ett kryss mot Cosenza.

Nick Salihamidzic, Ytterback, Cosenza (0 matcher)
Son till Bayern Munchen och Bosnien-legendaren Hasan Salihamidzic. Högerbacken väntar  fortfarande på en debut för Cosenza.

Alem Nezirevic, Ytterback, Inter Milan Primavera (7 matcher / 1 assist)
Nezirevic hoppade in i den 85:e minuten när Inter U19 slog Udinese U19 med 2-0. inte klar

Tarik Muharemovic, Mittback, Juventus II (16 matcher / 1 mål)
Inga matcher denna vecka.

Kroatien
Adrian Leon Barisic, Mittback, NK Osijek (25 matcher / 1 mål / 1 assist)
Mittbacken spelade hela matchen mot Dinamo Zagreb när det blev 0-0. Barisic stod för en bra prestation den matchen.

Advan Kadusic, Ytterback, NK Istra 1961 (31 matcher / 2 mål / 3 assist)
Kadusic spelade från start som högerytter i matchen mot Rijeka. Kadusic nätade och assisterade innan han blev utbytt. Matchens slutresultat blev 2-2.

Branimir Cipetic, Ytterback, Lokomotiva Zagreb (31 matcher / 3 assist)
Högerbacken spelade 90 minuter mot Hajduk Split. Matchens slutresultat blev 3-0 till Split.

Luka Menalo, Yttermittfältare, Dinamo Zagreb (24 matcher / 2 mål / 4 assist)
Inga minuter för Menalo när Dinamo Zagreb kryssade mot Osijek.

Polen
Jasmin Buric, Målvakt, Zaglebie Lubin (7 matcher / 2 hållna nollor)
Buric med i matchtruppen när hans lag vann med 3-1 mot Lechia Gdansk.

Bojan Nastic, Ytterback, Jagiellonia (21 matcher / 1 assist)
Nastic fick inga minuter denna vecka. Jagiellonia kryssade 1-1 i sin match mot Slask Wroclaw.

Portugal
Nermin Zolotic, Mittback, AC Casa Pia (32 matcher)
Mittbacken bänkades igen när hans lag mötte Portimonense. Casa Pia kryssade 1-1.

Vladan Danilovic, Innermittfältare, CD Nacional (30 matcher / 5 mål / 1 assist)
Danilovic fick 90 minuter när hans Nacional vann med 1-2 mot Benfica B.

Ryssland
Amar Rahmanovic, Innermittfältare, Krylya Sovetov (22 matcher / 1 mål / 1 assist)
Rahmanovic var inte med i matchtruppen mot Krasnodar.

Ivan Basic, Innermittfältare, Orenburg (17 matcher / 2 mål / 3 assist)
Inga minuter denna vecka för Basic.

Renato Gojkovic, Mittback, Orenburg (23 matcher / 3 assist)
Gojkovic fick 90 minuter mot CSKA Moskva. Orenburg förlorade med 2-1.

Igor Savic, Innermittfältare, Torpedo Moskva (18 matcher)
Savic fick spela som mittback när Torpedo Moskva mötte Akhmat Grozny. Matchen slutade 5-1 till Akhmat Grozny som tog tre poäng. Savic fick även ett gult kort.

Darko Todorovic, Ytterback, Akhmat Grozny (10 matcher / 1 mål / 2 assist)
Det blev 90 minuter för högerbacken, när Akhmat Grozny mötte Torpedo Moskva. Akhmat Grozny vann matchen med 5-1. Todorovic nätade och stod även för en assist.

Schweiz
Miroslav Stevanovic, Yttermittfältare, FC Servette (33 matcher / 9 mål / 6 assist)
Stevanovics lag vann matchen mot Grasshoppers. Det blev hela 3-2 till FC Servette. Högeryttern spelade hela matchen och nätade två gånger i andra halvlek.

Serbien
Sinisa Sanicanin, Mittback, FK Partizan (20 matcher / 1 mål)
90 minuter för mittbacken denna vecka. Partizan vann med 3-1 borta mot Backa Topola.

Slovenien
Anes Krdzalic, Innermittfältare,  NK Olimpija Ljubljana (14 matcher / 3 mål / 3 assist)
I mitten av veckan spelade talangen 65 minuter mot Radomlje i ligan. Under helgens stora match spelade Krdzalic några minuter i den slovenska cupfinalen mot Maribor. Matchen slutade 2-1 till Olimpija Ljubljana efter förlängning.

Spanien
Dennis Hadzikadunic, Mittback, RCD Mallorca (6 matcher)
Hadzikadunic spelade två matcher denna vecka. Först ut mot Athletic Bilbao som slutade 1-1. I veckans andra match slutade det i förlust mot Girona. Mittbacken var från start den matchen.

Salih Husic, Mittback. Real Betis II (6 matcher)
Inga matcher.

Sverige
Adi Nalic, Anfallare, Hammarby IF (5 matcher / 1 mål / 1 assist)
Nalic fick 30 minuter mot IFK Norrköping. Hammarby åkte på en 2-0 förlust.

Tjeckien
Eldar Sehic, Ytterback, Banik Ostrava (23 matcher / 1 assist)
Inga minuter för Sehic denna vecka som fick se sitt lag vinna med 4-0 mot Brno.

Benjamin Colic, Ytterback, Ceske Budejovice (22 matcher / 1 mål / 5 assist)
Högerbacken var inte med i matchtruppen mot Slovan Liberec.

Imad Rondic, Anfallare, Slovan Liberec (31 matcher / 7 mål / 3 assist)
Rondic fick sitta på bänken när Slovan Liberec förlorade med 3-2 mot Ceske Budejovice.

Turkiet
Amir Hadziahmetovic, Innermittfältare, Besiktas (31 matcher / 7 mål / 4 assist)
Mittfältaren spelade hela matchen mot Antalyaspor som slutade 3-1 till Besiktas.

Edin Visca, Yttermittfältare, Trabzonspor (9 matcher / 1 mål / 4 assist)
Visca borta i skada. Det ska handla om en muskelskada som högeryttern fått.

Ibrahim Sehic, Målvakt, Kayserispor (28 matcher / 9 hållna nollor)
Sehic i målet i matchen mot Trabzonspor efter att hans Konyaspor tog ett poäng. Matchen slutade 2-2.

Andrej Dokanovic, Innermittfältare, Ankaragucu (10 matcher)
Mittfältaren från start mot Istanbul Basaksehir. Mittfältaren blev utbytt i 70:e minuten. Ankaragucu förlorade med 1-0 i den turkiska cupen.

Nihad Mujakic, Mittback, Ankaragucu (28 matcher)
Mujakic startade och spelade hela matchen mot Istanbul Basaksehir.

Riad Bajic, Anfallare, Giresunspor (30 matcher / 11 mål / 1 assist)
80 minuter spel för anfallaren mot Fenerbahce. Bajic nätade i den 68:e minuten och det blev kryss mellan lagen.

Haris Hajradinovic, Innermittfältare, Kasimpasa (31 matcher / 3 mål / 2 assist)
Hajradinovic spelade inga matcher.

Daniel Graovac, Mittback, Kasimpasa (16 matcher)
Inga minuter för mittbacken denna vecka.

Deni Milosevic, Yttermittfältare, Sakaryaspor (16 matcher / 1 mål / 1 assist)
Milosevic gjorde inhopp i slutminuterna, när Sakaryaspor vann med 3-2 mot Pendikspor.

Ajdin Hasic, Yttermittfältare, Göztepe (9 matcher / 1 mål)
Hasic tillbaka när han gjorde inhopp i den 80:e minuten.

Marko Mihojevic, Mittback, Göztepe (13 matcher)

Tyskland
Ermedin Demirovic, Anfallare FC Augsburg (29 matcher / 8 mål / 6 assist)
Demirovic från start när Augsburg vann med 1-0 mot Union Berlin.

Ermin Bicakcic, Mittback, TSG 1899 Hoffenheim (7 matcher)
Inhopp i den 50:e minuten för den erfarne mittbacken. Hoffenheim vann med 3-1 mot Frankfurt.

Haris Duljevic, Yttermittfältare, Hansa Rostock (20 matcher / 2 assist)
Vänsteryttern fick se sitt lag från bänken när de slog Regensburg. Hansa Rostock vann med 2-0. Tre viktiga poäng i bottenstriden.

Dario Dumic, Mittback, Sandhausen (28 matcher / 3 mål / 1 assist)
90 minuter för mittbacken när hans lag förlorade med 2-1 mot Braunschweig.

Nikola Vasilj, Målvakt, St.Pauli (24 matcher / 11 hållna nollor)
Vasilj höll nollan efter 3-0 vinsten mot Darmstadt.

Ungern
Eldar Civic, Ytterback, Ferencvaros (28 matcher / 1 mål / 6 assist)
Ferencvaros säkrade den ungerska titeln med två vinster denna vecka. Först ut mot Ujpest där Civic spelade från start. Mot Kisvarada vann Civics lag med 3-0 men Civic var inte med i matchtruppen.

Adnan Kovacevic, Mittback, Ferencvaros (27 matcher)
Kovacevic startade men blev utbytt i den 38:e minuten mot Ujpest. Inte med i matchtruppen mot Kisvarda.

Amer Gojak, Innermittfältare, Ferencvaros (27 matcher / 3 mål / 2 assist)
Gojak tvåmålsskytt mot Ujpest. I veckans andra match blev det spel i 80 minuter.

Muhamed Besic, Innermittfältare, Ferencvaros (24 matcher / 1 assist)
Utanför truppen efter att ha slitit av korsbandet ännu en gång.

Aleksandar Jovicic, Mittback, Kisvarda (9 matcher)
90 minuter spel för mittbacken. En match som slutade 3-0 till Ferencvaros.

Jasmin Mesanovic, Anfallare, Kisvarda (36 matcher / 8 mål / 2 assist)
Mesanovic spelade hela matchen mot Ferencvaros.

Kenan Kodro, Anfallare, Fehervar (36 matcher / 15 mål / 2 assist)
90 minuter blev det för anfallaren när det blev 2-0 förlust mot Debreceni. inte klar

USA
Selmir Pidro, Ytterback, St.Louis City (3 matcher)
Pidro fick inga minuter i MLS-matchen mot FC Dallas. Där kryssade St.Louis City i en mållös match.

Benjamin Kikanovic, Yttermittfältare, San Jose Earthquakes (10 matcher)
Kikanovic spelade 20 minuter mot Los Angeles FC i MLS.

Österrike
Amar Dedic, Ytterback, Red Bull Salzburg (34 matcher / 2 mål / 3 assist)
Talangen spelade 90 minuter i matchen mot Rapid Wien. En match som slutade 2-1 till Salzburg. Dedic fick även ett gult kort.

Jusuf Gazibegovic, Ytterback, Sturm Graz (36 matcher / 1 mål / 2 assist)
Högerbacken spelade 90 minuter mot Austria Wien. Han assisterade till 1-0 målet och matchen slutade 2-1 till Sturm Graz.

Adis Jasic, Ytterback, Wolfsberger AC (28 matcher / 2 mål / 6 assist)
Jasic kollade från bänken när hans Wolfsberger kryssade 0-0 mot Altach.

Belmin Beganovic, Yttermittfältare, SV Ried (21 matcher / 5 mål)
Beganovic startade matchen mot Lustenau och byttes ut i den 75:e minuten. Matchens slutresultat blev 2-2.