Bosnierkollen V.48 - flera spelare uppvisar bra form

Föregående vecka blev bland andra Dzeko, Koljic och Kodro målskyttar. Demirovic blev matchvinnare med sina två assist och Sanicanin blev uttagen i omgångens lag.

Belgien

Igor Savic, 21, Innermittfältare, Zulte Waregem (7 matcher)
Han har inte varit med i truppen sedan 21 oktober. Då fick han endast spela sex minuter.

Bosnien och Hercegovina

Nemanja Bilbija, 33, Anfallare, Zrinjski Mostar (29 matcher / 18 mål / 6 assist)
Lirade hela mötet med AZ Alkmaar i Europa Conference League. Zrinjski torskade med 1-0 på bortaplan. Målskytt och spelade hela matchen i ligan då man fick se sig besegrade av NK Zvijezda med 2-1.

Ajdin Hasic, 22,  Yttermittfältare, FK Sarajevo (14 matcher / 5 mål /  2 assist)
Utlånad till FK Sarajevo från de turkiska giganterna Besiktas. Utbytt efter 67 minuter i bortaförlusten mot Velez Mostar (1-0).

Almedin Ziljkic, 27, Yttermittfältare, FK Sarajevo (13 matcher / 4 mål / 3 assist)
Inte med i truppen de senaste två matcherna.

Bulgarien

Hidajet Hankic, 29, Målvakt, Botev Plovdiv (13 matcher / 16 insläppta mål / 3 hållna nollor)
Nytillskott i landslaget. Höll nollan och spelade hela matchen när man vann borta mot Arda Kardzhali med 0-2.

Cypern

Mateo Susic, 33, Högerback, APOEL Nicosia (15 matcher / 1 assist)
Fick göra ett inhopp med sju minuter kvar av matchen. Hans APOEL Nicosia krossade gästande Doxa Katokopias med 5-0.

Hrvoje Milicevic, 30, Mittback, AEK Larnaca (14 matcher / 1 assist)
Fick 90 minuters speltid i en mållös tillställning borta mot Anorthosis Famagusta. Fick en varning i minut 42.

Kenan Piric, 29, Målvakt, AEK Larnaca (16 matcher / 19 insläppta mål / 7 hållna nollor)
Piric höll nollan och stod mellan stolparna hela matchen. Se ovan

England

Anel Ahmedhodzic, 24, Mittback, Sheffield United (10 matcher)
Mittbacken lirade hela mötet med Burnley. Anel och hans mannar fick se sig krossade med 5-0. Varnad i 72’ minuten.

Asmir Begovic, 36, Målvakt, Queens Park Rangers (19 matcher / 30 insläppta mål / 4 hållna nollor)
Veteranmålvakten vaktade målet både mot sin gamla klubb Stoke City (seger 4-2). Mot sitt gamla lag bar han kaptensbindeln mot armen och blev varnad i minut 96. Höll nollan i bortasegern mot Preston North End (0-2).

Frankrike

Sanjin Prcic, 30, Innermittfältare, RC Strasbourg (3 matcher)
Bosniern är i frysboxen och har inte spelat en endaste match för sitt Strasbourg sedan den tredje september. Hans lag förlorade med 2-1 borta mot Stade Reims.

Halid Sabanovic, Ytterback, Angers SCO (16 matcher/ 2 mål)
Huserar i reservlaget. Fick 45 minuters speltid den 11 november. Inte fått speltid sedan dess.

Förenade Arabemiraterna

Miralem Pjanic, 33,  Innermittfältare, FC Sharjah (15 matcher / 7 assist)
Spelade hela matchen och slog till med en assist när Sharjah torskade borta mot Al-Faisaly i asiatiska Champions League. Fick syna både det gula kortet i matchens slutskede.

Samir Memisevic, 30,  Mittback, Al Nasr Dubai (12 matcher / 2 mål / 2 assist)
Får kontinuerligt med speltid. På plan under hela matchen  när hans lag kryssade mot Al-Wahda (1-1).

Italien

Sead Kolasinac, 30, Ytterback, Atalanta (17 matcher / 1 mål / 1 assist)
Lirade hela hemmamatchen mot Sporting Lissabon i Europa League. Mötet slutade 1-1. Fick syna det gula kortet i 43:e minuten, Blev bänkad i Serie A när Atalanta torskade med 3-0 borta mot Torino.

Rade Krunic, 30, Innermittfältare, AC Milan (14 matcher)
Fick göra ett inhopp och spela ca 37 minuter i hemmaförlusten mot Borussia Dortmund i Champions League. Bänkad i Serie A-segern mot Frosinone (3-1).

Milan Djuric, 33, Anfallare, Hellas Verona (14 matcher / 4 mål / 2 assist)
Målskytt i 3-3 matchen borta mot Udinese. Varnad i 6:e minuten och utbytt efter 79 minuter.

Tarik Muharemovic, 20, Mittback, Juventus II / Juve Next Gen (15 matcher)
Bänkad under hela bortamötet i cupen där man slogs ut av Lucchese med 3-2 efter förlängning. Lirade hela matchen i Serie C när man fick se sig besegrade av Cesena med 1-0.

Nederländerna

Said Hamulic, 23, Anfallare, Vitesse Arnhem (14 matcher / 1 assist)
Bänkad under hela matchen mot Fortuna Sittard. Vitesse torskade med 3-1 och ligger sist i tabellen.

Benjamin Tahirovic, 20, Innermittfältare, Ajax (15 matcher / 1 mål / 1 assist)
Lirade hela matchen när man torskade med 4-3 mot Marseille i Europa League. Blev varnad i minut 93. Lirade även hela mötet med NEC Nijmegen som Ajax bortaslog med 1-2.

Kroatien

Advan Kadusic, 26, Högerback, NK Istra 1961 (13 matcher)
Startspelare i den kroatiska högstaligan. Utbytt efter 86 spelade minuter i hemmasegern mot NK Varazdin (2-0).

Luka Menalo, 27, Yttermittfältare, Dinamo Zagreb (27 matcher / 2 mål / 4 assist)
Bänkad när man bortaslog Slaven Belupo med 0-2.

Anes Krdzalic, 19, Innermittfältare, NK Lokomotiva Zagreb (3 matcher)
Talangen och bosniske U-21 landslagsmannen har det kämpigt med att få speltid. Bänkad i den mållösa matchen mot NK Rudes.

Polen

Dino Hotic, 28, Yttermittfältare, Lech Poznan (13 matcher / 1 mål / 2 assist)
Han gjorde ett inhopp och fick spela endast 16 i bortasegern mot Korona Kielce. Varnad i minut 84.

Jasmin Buric, 36,  Målvakt, Zaglebie Lubin (4 matcher / 3 insläppta mål / 2 hållna nollor)
Ingen speltid alls för A-laget under säsongen.

Bojan Nastic, 29, Vänsterback, Jagiellonia (8 matcher)
Fick hoppa in i slutminuterna för A-laget den 28 oktober, sedan dess har det endast blivit speltid i reservlaget. Han har inte spelat en endaste match i reservlaget heller för den delen sedan 29 oktober då han återfanns på planen under hela matchen.

Adnan Kovacevic, 30, Mittback, Rakow Czestochowa (17 matcher)
Utbytt efter 75 minuter i bortasegern mot Sturm Graz (0-1) i Europa League. Bänkad i senaste ligamatchen.

Portugal

Nermin Zolotic, 30, Mittback, AC Casa Pia (18 matcher)
Startspelare för sitt lag. Utbytt efter 87 minuter i hemmasegern mot Portimonese.

Vladan Danilovic, 24, Innermittfältare, CD Nacional (13 matcher / 1 mål)
Lirade hela mötet med Pacos Ferreira som man besegrade med 2-1.

Rumänien

Elvir Koljic, 28, Anfallare, Universitatea Craiova (9 matcher / 1 mål)
Blev matchvinnare i senaste ligamatchen mot CFR Cluj. 28-åringen hoppade in i matchminut 55 och avgjorde matchen med det enda målet. Fullträffen kom i den 89:e minuten. Bosnien och Hercegovinas tidigare förbundskapten Ivaylo Petev, basar just nu över Koljics lag.

Ryssland

Amar Rahmanovic, 29,  Innermittfältare, Krylya Sovetov (17 matcher / 3 mål / 3 assist)
Fick endast göra ett inhopp med 21 minuter kvar av matchen. Rahmanovic lag bortaslog Sochi med 0-2 i ligan.

Ivan Basic, 21, Innermittfältare, Orenburg (21 matcher / 1 mål)
Utbytt efter 78 minuter när man besegrade Spartak Moskva i cupen (1-0). Returmatch väntar då 16-delsfinalen spelas som dubbelmöte. Lirade hela ligamatchen mot Krasnodar som man förlorade mot med 2-1.

Renato Gojkovic, Mittback, Orenburg (18 matcher)
Utanför truppen de två senaste matcherna.

Darko Todorovic, 26, Högerback, Akhmat Grozny (22 matcher / 1 mål / 2 assist)
Startspelare för det mesta och en av lagets viktigaste spelare. Utbytt i minut 88 när man besegrade Spartak Moskva i ligan med 2-1. Slog även till med en assist.

Saudiarabien

Gojko Cimirot, 30, Innermittfältare, Al-Fayha (19 matcher / 3 assist)
Fick endast 45 minuter på plan i ligan (förlust med 2-4 mot Damac FC).

Ibrahim Sehic, 35, Målvakt, Al-Khaleej (9 matcher / 14 insläppta mål / 2 hållna nollor)
Åter i träning efter en skada.

Schweiz

Miroslav Stevanovic, 33, Yttermittfältare, FC Servette (18 matcher / 2 mål / 3 assist)
Bidrog med en assist och spelade hela matchen i Europa League, när man kryssade mot Roma (1-1). Spelade även hela matchen i ligan när man även där kryssade (1-1), denna gången borta mot Young Boys.

Adrian Leon Barisic, 22,  Mittback, Basel (12 matcher)
Missat lagets fyra senaste ligamatcher på grund av en knäskada.

Serbien

Sinisa Sanicanin, 28,  Mittback, FK Partizan (3 matcher)
Lirade hela matchen när hans Partizan besegrade Vojvodina med 3-1 i ligan. Blev uttagen i omgångens lag.

Spanien

Dario Dumic, 31, Mittback, CD Eldense (15 matcher)
Utbytt efter 75 minuter när Eldense blev krossade av Tenerife med 0-3 på bortaplan.

Sverige

Adi Nalic, 25, Anfallare, Hammarby IF (26 matcher / 4 mål / 1 assist)
Allsvenskan är färdigspelad. Hammarby slutade på en sjundeplats.

Turkiet

Edin Dzeko, 37, Anfallare, Fenerbahce (19 matcher / 13 mål / 7 assist)
Trots sin höga ålder fortsätter den ‘’bosniske diamanten’’ att ösa in mål. Inhopp när man blev krossade av danska Nordsjälland med 6-1 i Europa Conference League. Spelade hela matchen i ligan mot Sivaspor, anfallaren nätade i 4-1 segern. Fenerbahce toppar den turkiska ligan tillsammans med Galatasaray, då båda lagen har skrapat ihop 27 poäng efter 14 spelade matcher. Dock har Fenerbahce en bättre målskillnad. Dzeko och Mauro Icardi toppar skytteligan, båda har mäktat med 11 fullträffar hittills.

Amir Hadziahmetovic, 26,  Innermittfältare, Besiktas (22 matcher / 4 assist)
Fick endast 34 minuter på plan i Europa Conference League. Besiktas blev krossade av gästande Club Brugge med 0-5. Utbytt efter 55 minuter i mötet med Ankaragucu (1-1). Besiktas ligger på en tredjeplats.

Edin Visca, 33, Yttermittfältare, Trabzonspor (13 matcher / 2 mål / 3 assist)
Utbytt i matchminut 75 i bortamötet med Sivaspor. Matchen slutade 3-3 och bosniern slog till med en assist. Viscas Trabzonspor ligger på en sjätteplats i tabellen.

Dario Saric, 26, Innermittfältare, Antalyaspor (14 matcher / 2 mål)
På lån från italienska Palermo. Utbytt efter 75 minuter i mötet med Hatayspor. Matchen slutade 3-3.

Andrej Dokanovic, 22, Innermittfältare, Ankaragucu (12 matcher)
Hoppade in med fyra minuter kvar av matchen. Det blev 1-1 hemma mot Besiktas.

Nihad Mujakic, 25, Mittback, Ankaragucu (13 matcher)
Lirade hela matchen mot Besiktas.

Riad Bajic, 29, Anfallare, Ankaragucu (10 matcher / 2 mål)
Bänkad i de fyra senaste matcherna.

Haris Hajradinovic, 29, Innermittfältare, Kasimpasa (15 matcher / 4 assist)
Spelade hela matchen och stod för en assist i 4-2 segern mot Gaziantep. Fick syna det gula kortet i matchminut 29.

Dal Varesanovic, 22, Yttermittfältare, Caykur Rizespor (16 matcher / 4 mål / 1 assist)
Målskytt och utbytt (80’ minuten) i 3-2 segern mot Istanbul Basaksehir.

Deni Milosevic, Yttermittfältare, Antalyaspor (17 matcher / 1 mål / 1 assist)
Ingen speltid den gångna veckan. Lirade senaste matchen den 21 oktober.

Tyskland

Haris Tabakovic, 29, Anfallare, Hertha Berlin (19 matcher / 14 mål / 4 assist)
Startspelare i princip varje match.Utbytt efter 59 minuter i 5-1 krossen mot SV Elversberg. Klev av planen mållös. Hertha placerar sig på en åttondeplats i 2. Bundesliga och Tabakovic är tvåa i skytteligan med sina nio fullträffar.

Smail Prevljak, 28, Anfallare, Hertha Berlin (15 matcher / 5 mål / 2 assist)
Gjorde ett inhopp med 31 minuter kvar av matchen. Se Tabakovic.

Ermedin Demirovic, 25, Anfallare, FC Augsburg (14 matcher / 7 mål / 5 assist)
Blev matchvinnare i senaste ligamötet mot Eintracht Frankfurt. Bosniern stod för två assist i 2-1 segern. Blev utbytt efter 84 minuter på plan.

Dennis Hadzikadunic, 25,  Mittback, Hamburger SV (14 matcher)
Bänkad i senaste ligamatchen, då hans Hamburg kryssade i stadsderbyt mot St. Pauli (2-2). Hamburg ligger på en tredjeplats i 2. Bundesliga.

Nikola Vasilj, 27, Målvakt, St.Pauli (14 matcher / 13 insläppta mål / 5 hållna nollor)
Stod mellan stolparna i stadsderbyt mot Hamburg. Släppte in två mål.  St. Pauli toppar för närvarande 2. Bundesliga.

Ungern

Eldar Civic, 27, Vänsterback, Ferencvaros (14 matcher / 1 mål / 2 assist)
Lirade en halvlek mot serbiska Cukaricki i Europa Conference League. Bidrog med en assist i bortasegern (1-2). Lirade hela matchen i ligan, det blev en mållös tillställning mot Mezokövesd.  Ferencvaros ligger på en andraplats i den ungerska högstaligan.

Amer Gojak, 26, Innermittfältare, Ferencvaros (6 matcher / 1 assist)
Inte fått någon speltid alls sedan den 12 november.

Muhamed Besic, Innermittfältare, Ferencvaros (4 matcher / 1 mål / 2 assist)
Hoppade in mot Cukaricki och fick 21 minuter på plan. Hoppade in i matchminut 76 i ligamötet med Mezokövesd.

Branimir Cipetic, 28, Högerback, Kisvarda (14 matcher / 2 mål / 2 assist)
Utanför truppen i senaste ligamatchen. Kisvarda ligger sist i tabellen.

Aleksandar Jovicic, 28, Mittback, Kisvarda (14 matcher / 2 mål)
Lirade hela matchen när man torskade mot Debrecen med 1-4.

Jasmin Mesanovic, 31, Anfallare, Kisvarda (11 matcher / 3 mål / 2 assist)
Inhopp i minut 68. Se ovan.

Kenan Kodro, 30, Anfallare, Fehervar (15 matcher / 8 mål / 1 assist)
Bosniern blev tvåmålsskytt i senaste ligamötet med Puskas Academy. Det andra målet gjordes på straff.

Österrike

Amar Dedic, 21, Högerback, Red Bull Salzburg (23 matcher / 5 mål / 3 assist)
Lirade hela matchen i Champions League när man kryssade mot Real Sociedad. Blev varnad i matchens slutminuter. Lirade även hela mötet i ligan när RB Salzburg besegrade Adis Jasics Wolfsberger med 1-0. RB Salzburg leder i österrikiska Bundesliga. Man har lyckats skrapa 36 poäng efter 16 spelade matcher. Två poäng bakom hittar vi Jusuf Gazibegovics Sturm Graz. Bar kaptensbindeln i ligan.

Jusuf Gazibegovic, 23, Högerback, Sturm Graz (24 matcher / 1 mål / 3 assist)
Utbytt i matchminut 88 i Europa League när man torskade mot Adnan Kovacevics Rakow med 0-1. Lirade hela matchen i ligan, 1-1 slutade mötet med Blau Weiss Linz.

Adis Jasic, 20, Högerback, Wolfsberger AC (16 matcher / 1 assist)
Lirade hela matchen mot RB Salzburg. Torsk med 1-0.

Belmin Beganovic, 19, Yttermittfältare, SV Ried (11 matcher / 3 mål)