Bosnierkollen V.49 - Briljans från de bosniska spelarna i de turkiska klubbarna

De bosniska spelarna i den turkiska ligan visar framfötterna, Ahmedhodzic leder Sheffield United som kapten och Tahirovic allt bättre i Ajax. Detta är Bosnier-kollen och vi är i vecka 49.

Det finns många bosniska fotbollsspelare runt om i världen. Dessa 53 spelare ska man hålla koll på resten av säsongen. Vissa spelare är i landslaget, inte uttagna eller slutat i landslaget. Längre fram in i säsongen kan spelare läggas till. Här är spelarna som är placerade positionsmässigt:

Målvakter
Ibrahim Sehic, 35, Al Khaleej (9 matcher / 2 hållna nollor)
Just nu skadad men åter i träning.

Nikola Vasilj, 27, FC St.Pauli (15 matcher / 5 hållna nollor)
Vasilj stod för 2 fina räddningar i 1-1 matchen mot Vfl Osnabruck.

Kenan Piric, 29, AEK Larnaca (17 matcher / 7 hållna nollor)
AEK Larnaca slog Aris Limassol med 2-1. Piric startade och stod för ännu en bra match denna säsong. Under veckan prisades Piric som Cyperns bästa målvakt halvvägs in i säsongen.

Hidajet Hankic, 29, Botev Plovdiv (14 matcher / 4 hållna nollor)
Hankic höll nollan mot Hebar Pazardzhik där Botev Plovdiv vann hemma med 1-0.

Belmin Dizdarevic, 22, Montpellier HSC B (5 matcher / 3 hållna nollor)
Den unga målvakten som säkrade flytten i somras till franska ligan från FK Sarajevo, har inte fått debutera än i A-laget. Därför har det blivit spel i B-laget.

Asmir Begovic, 36, Queens Park Rangers (20 matcher / 5 hållna nollor)
Veteranen fortsätter att briljera i Championship. Denna gång höll Begovic nollan mot Hull City. En match där QPR tog tre poäng efter att ha vunnit med 2-0.

Muhamed Sahinovic, 20, FK Sarajevo (15 matcher / 5 hållna nollor)
Fick sitta bänk mot GOSK Gabela. FK Sarajevo tog en 3-0 hemmavinst.

Mittbackar
Anel Ahmedhodzic, 24, Sheffield United (12 matcher)
Från start i matchen mot Brentford och stod för en stabil prestation som kapten. Matchens slutreslutat blev 1-0 till Sheffiled United som tog minst sagt viktiga poäng i nedflyttningsjakten.

Adrian Leon Barisic, 22, FC Basel (13 matcher)
Cirka 20 minuter spel för mittbacken som fick ett inhopp i den 73:e matchminuten. FC Basel åkte på en 1-0 förlust hemma mot Grasshoppers. Fortsatt tuff säsong för Barisic och hans lag.

Dennis Hadzikadunic, 25, Hamburg SV (16 matcher)
Mittbacken lirade hela matchen i DFB-Pokal mot Hertha Berlin. Hamburg blev utslagna efter straffläggning. Därefter poängtapp för hemmalaget Hamburg som förlorade med 2-1 mot Paderborn. För Hadzikadunics del, byttes han in i den 53:e minuten.

Adnan Kovacevic, 30, Rakow Czestochowa (18 matcher)
Fick inhopp i den 70:e minuten mot Jagiellonia. Det blev 4-2 till hemmalaget Jagiellonia.

Renato Gojkovic, 28, FC Orenburg (18 matcher)
Inga minuter denna vecka.

Hrvoje Milicevic, 30, AEK Larnaca (15 matcher / 1 mål)
Nya 90 minuter för mittbacken som dessutom blev tilldelat ett gult kort i matchen mot Aris Limassol.

Nermin Zolotic, 30, Casa Pia AC (19 matcher)
Casa Pia hade en tuff uppgift under helgen. Då hade man en bortamatch mot den portugisiska storklubben FC Porto. Matchen slutade 3-1 till Porto där Zolotic var med från start och lirade hela matchen. Fortsatt bra säsong för mittbacken som har kvar sin startplats.

Nihad Mujakic, 25,  MKE Ankaragucu (13 matcher)
Mujakic fick nöta bänk i den turkiska cupen. Mujakics lag ställdes mot Iskenderun, där Ankaragucu tog sig vidare till nästa omgång efter en 3-1 vinst framför hemmafansen.

Tarik Muharemovic, 20, Juventus Next Gen (17 matcher)
Två matcher denna vecka för den unga mittbacken. Först ut var det mot Lucchese som slutade i en 1-0 förlust, där det blev bara åtta minuter för Muharemovic. Sedan under helgen blev det 90 minuter för mittbacken mot Pineto. En match slutade 2-2 mellan lagen.

Ytterbackar
Sead Kolasinac, 30, Atalanta (17 matcher / 1 mål / 1 assist)
Inga minuter för Kolasinac denna vecka. Bänkad mot Torino och utanför matchtruppen mot AC Milan.

Amar Dedic, 21, Red Bull Salzburg (24 matcher / 5 mål / 3 assist)
90 minuter för talangen borta mot Rapid Wien. Salzburg tog tre poäng efter en 1-0 seger.

Jusuf Gazibegovic, 23, Sturm Graz (25 matcher / 1 mål / 3 assist)
Sturm Graz vann med 1-0 mot Altach när Gazibegovic spelade 90 minuter.

Eldar Civic, 27, Ferencvaros (16 matcher / 1 mål / 2 assist)
Två matcher för Ferencvaros denna vecka där Civic var med i båda. Först ut mot Mezokovesd-Zsory i den ungerska cupen. Civics lag vann med 2-0 och tog sig vidare till nästa omgång. Vänsterbacken var med från start men blev sedan utbytt. Under helgen åkte Civics lag på förlust med 3-2 mot Paksi FC. Där fick vänsterbacken lira hela matchen.

Adis Jasic, 20, AC Wolfsberger (17 matcher / 1 assist)
Wolfsberger åkte på en bortaförlust med 2-0 mot Hartberg. Talangen Jasic var med från start men byttes sedan ut i den andra halvleken.

Josip Corluka, 28, Zrinjski Mostar (30 matcher / 2 mål / 3 assist)
90 minuter för högerbacken mot Siroki Brijeg. En match som slutade 2-0 till Zrinjski Mostar.

Mittfältare
Rade Krunic, 30, AC Milan (15 matcher)
Krunic fick se sitt Milan åka på en sen förlust mot Atalanta. Matchen slutade 3-2.

Benjamin Tahirovic, 20, AFC Ajax (17 matcher / 1 mål / 1 assist)
Två matcher för talangen denna vecka. Inhopp i 3-2 vinsten mot Waalwijk och sedan från start mot Sparta Rotterdam. Tahirovic har denna vecka fått beröm för sina prestationer och situationen i Ajax verkar vända.

Amir Hadziahmetovic, 26, Besiktas (22 matcher / 4 assist)
Fick sitta bänk i 3-1 förlusten mot Fenerbahce

Miralem Pjanic, 33, FC Sharjah (17 matcher / 7 assist)
Två matcher för Pjanic denna vecka. I veckans första match i AFC Champions League åkte Pjanic på en utvisning i matchens slutskede. FC Sharjah förlorade mot Al-Faisaly med 2-1. I veckans andra match fick Pjanic 90 minuter i 4-1 vinsten mot Hatta.

Sanjin Prcic, 30, RC Strasbourg (3 matcher)
Bosniern är i frysboxen och har inte spelat en endaste match för sitt Strasbourg sedan den tredje september.

Amar Rahmanovic, 29, Krylia Sovetov (18 matcher / 3 mål / 3 assist)
Rahmanovic från start mot Spartak Moskva men blev utbytt i den 76:e matchminuten. Han åkte även på ett gult kort. Matchen slutade i en 3-0 vinst för Spartak Moskva.

Gojko Cimirot, Al Fayha (19 matcher / 3 assist)
Från start mot Al Taawon i ligan. En match där Cimirots lag åkte på storförlust med 4-1.

Dal Varesanovic, 22, Caykur Rizespor (17 matcher / 5 mål / 1 assist)
Briljerade i den turkiska cupen mot Bucaspor. Varesanovic nätade i den 70:e minuten. Matchen slutade 4-0 till Caykur Rizespor.

Haris Hajradinovic, 29, Kasimpasa SK (17 matcher / 5 assist)
Inhopp i den turkiska cupen mot Belediyespor. Därefter 90 minuter mot Samsunspor i helgen, där mittfältaren assisterade till ett av målen.

Ivan Basic, 21, FC Orenburg (22 matcher / 1 mål)
90 minuter för unga Basic mot PFK Sotji. Matchen slutade 1-1.

Andrej Djokanovic, 22,  MKE Ankaragucu (13 matcher)
Mittfältaren från start mot Iskenderun. Han blev sedan utbytt i den andra halvleken.

Amer Gojak, 26, Ferencvaros (8 matcher/ 1 assist)
Han startade i den ungerska cupen men blev sedan utbytt. I ligan blev det 68 minuters spel i matchen mot Paksi FC.

Muhamed Besic, 31, Ferencvaros (6 matcher / 1 mål / 2 assist)
Besic spelade 83 minuter i matchen mot Mezokovesd-Zsory. Även Besic var med från start men byttes ut i den 68:e matchminuten.

Armin Hodzic, 23, Hatayspor (13 matcher / 2 mål / 1 assist)
Från start i den turkiska cupen mot Duzce. Mittfältaren nätade två gånger för sitt lag och avgjorde matchen. Därefter spelade Hodzic 25 minuter i 1-0 förlusten mot Istanbul Basaksehir i ligan.

Yttrar
Miroslav Stevanovic, 33, FC Servette (19 matcher / 2 mål / 3 assist)
90 minuter för rutinerade Stevanovic. Det blev oavgjort mellan Servette och Lausanne sport.

Ermedin Demirovic, 25, FC Augsburg (15 matcher / 7 mål / 5 assist)
Demirovic startade och lirade hela matchen. Dock åkte Augsburg på en bortaförlust mot Werder Bremen med 2-0.

Luka Menalo, 27, Dinamo Zagreb (10 matcher)
Inga minuter för Menalo denna vecka.

Adi Nalic, 25,  klubblös (26 matcher / 4 mål / 1 assist)
Allsvenskan är färdigspelad för Nalic. Under veckan blev bekräftat att han lämnar Hammarby IF.

Admir Bristric, 20, Olimpija Ljubljana (23 matcher / 1 assist)
Från start i ligamatchen mot NK Bravo.

Dino Hotic, 28, Lech Poznan (14 matcher, 1 mål / 2 assist)
Veckan inleddes i den polska cupen mot Arka Gdynia där Hotic var med från start men byttes sedan ut.

Edin Visca, 33, Trabzonspor (14 matcher / 2 mål / 4 assist)
70 minuter mot Corum i den turkiska cupen, en match som Viscas lag vann med 3-1. Under helgen var det ligamatch mot

Almedin Ziljkic, 27, FK Sarajevo (13 matcher / 4 mål / 3 assist)
Ingen Ziljkic denna vecka.

Ajdin Hasic, 22, FK Sarajevo (15 matcher / 5 mål / 2 assist)
Från start mot GOSK Gabela där FK Sarajevo tog tre poäng efter att ha vunnit med 3-0.

Esmir Bajraktarevic, 18, New England Revolution (16 matcher / 1 mål)
MLS-säsongen är färdigspelad. Återstå att se ifall Bajraktarevic stannar i MLS och ifall det blir ett landslagsbyte till Bosnien.

Anfallare
Edin Dzeko, 37, Fenerbahce (20 matcher / 15 mål / 7 assist)
Storstjärnan nätade borta mot Besiktas och gjorde därmed sitt 15:e mål för säsongen.

Smail Prevljak, 28, Hertha Berlin (16 matcher / 5 mål / 2 assist)
Veckan inleddes med en DFB-Pokal match mot Hamburg. Hertha Berlin tog sig vidare efter straffläggning då matchen slutade 3-3 efter 120 minuter. Prevljak fick hoppa in i den 61:a minuten och satte även en straff. Prevljak från start mot Kaiserslautern men fick spela en halvlek. Matchen slutade 2-1 till Hertha Berlin som tog med sig tre poäng.

Haris Tabakovic, 29,  Hertha Berlin (21 matcher / 14 mål / 4 assist)
Anfallsbjässen från start i cupen mot Hamburg. Spela även en halvlek, detta efter ett halvleksbyte med Prevljak.

Said Hamulic, 23, Vitesse (14 matcher / 1 assist)
Fick se sitt lag vinna med 2-0 mot Heracles. Därmed inga minuter.

Nemanja Bilbija, 33,  Zrinjski Mostar (30 matcher / 19 mål / 6 assist)
76 minuter blev det för Zrinjski Mostars kapten som dessutom nätade i den 57:e minuten.

Riad Bajic, 29, MKE Ankaragucu (11 matcher / 3 mål)
Bajic nätade mot Iskenderun i den turkiska cupen. Detta efter ett straffmål i den 16:e minuten.

Milan Djuric, 33, Hellas Verona (15 matcher / 4 mål / 2 assist)
Hellas Verona kryssade mot Lazio och Djuric var med från start.

Elvir Koljic, 28, Universitatea Craiova (10 matcher / 2 mål)
Nätade i den rumänska cupen mot Farul Constanta. Före detta förbundskapten i Bosnien, Ivaylo Petev är minst sagt nöjd med anfallarens insatser.