Bosnierkollen V.50 - Flera bosnier delaktiga i Europaspel

De sista omgångarna har spelats i Champions, Europa samt Conference League där flera bosnier var med. Sehic är tillbaka från skada och Tahirovic spelar allt bättre i Ajax. Detta är Bosnierkollen och vi är i vecka 50.

Målvakter
Ibrahim Sehic, 35, Al Khaleej (11 matcher / 3 hållna nollor)
Sehic tillbaka i startelvan för sitt lag. Det blev två matcher för målvakten som dessutom höll nollan i ligan. Veckan inleddes med en 2-1 vinst borta mot Abha i Kings Cup. Därefter var det en ligamatch där Sehics lag vann med 1-0.

Nikola Vasilj, 27, FC St.Pauli (16 matcher / 5 hållna nollor)
Vasiljs startade när hans lag kryssade mot SV Wiesbaden.

Kenan Piric, 29, AEK Larnaca (18 matcher / 8 hållna nollor)
AEK Larnaca slog Ethnikos Achnas FC med 3-0. Piric startade och stod för ännu en bra målvaktsprestation denna säsong.

Hidajet Hankic, 29, Botev Plovdiv (14 matcher / 4 hållna nollor)
Inga matcher för Hankic.

Belmin Dizdarevic, 22, Montpellier HSC B (5 matcher / 3 hållna nollor)
Den unga målvakten som säkrade flytten i somras till franska ligan från FK Sarajevo, har inte fått debutera än i A-laget. Därför har det blivit spel i B-laget.

Asmir Begovic, 36, Queens Park Rangers (22 matcher / 6 hållna nollor)
Veteranen fortsätter att briljera i Championship. Denna gång höll Begovic nollan mot Plymouth. En match som slutade mållöst. Under helgen åkte QPR på en 2-1 förlust borta mot Sheffield Wednesday.

Muhamed Sahinovic, 20, FK Sarajevo (15 matcher / 5 hållna nollor)
Inga matcher.

Mittbackar
Anel Ahmedhodzic, 24, Sheffield United (13 matcher)
Från start i matchen mot Chelsea och hade en tuff dag på jobbet. Matchens slutresultat blev 2-0 till Chelsea på Stamford Bridge.

Adrian Leon Barisic, 22, FC Basel (14 matcher)
Barisic startade och spelade hela matchen i 1-0 vinsten mot Luzern.

Dennis Hadzikadunic, 25, Hamburg SV (16 matcher)
Mittbacken fick se sitt lag vinna från bänken borta mot FC Nurnberg. HSV vann med 2-0 efter mål i den 80:e och 97:e minuten.

Adnan Kovacevic, 30, Rakow Czestochowa (20 matcher)
Veckan inleddes med en tung förlust hemma mot Atalanta i UEFA Europa League. Matchen slutade 4-0. Kovacevic fick spela 90 minuter. Därefter var det en ligamatch mot Korona Kielce där mittbacken lirade hela matchen. Kovacevics lag vann med 1-0 efter mål i 87:e minuten.

Renato Gojkovic, 28, FC Orenburg (18 matcher)
Uppehåll i den ryska ligan.

Hrvoje Milicevic, 30, AEK Larnaca (16 matcher / 1 mål)
Nya 90 minuter för mittbacken i matchen mot Ethnikos Achnas FC.

Nermin Zolotic, 30, Casa Pia AC (20 matcher)
Casa Pia mötte Chaves när mittbacken fick nya 90 minuter. Casa Pia tog tre poäng efter en 3-1 bortavinst.

Nihad Mujakic, 25,  MKE Ankaragucu (14 matcher)
Mujakics lag ställdes mot Caykur Rizespor, där matchen slutade 1-1. En match som dessutom slutade i kaos efter att Ankaragucus ägare slog domaren i ansiktet.

Tarik Muharemovic, 20, Juventus Next Gen (18 matcher)
Mittbacken från start mot Fermana som vann med 2-1.

Ytterbackar
Sead Kolasinac, 30, Atalanta (17 matcher / 1 mål / 1 assist )
Inga minuter för Kolasinac denna vecka.

Amar Dedic, 21, Red Bull Salzburg (25 matcher / 5 mål / 3 assist)
90 minuter för talangen hemma mot Benfica i UEFA Champions League. Salzburg förlorade med 3-1. Dedic spelade som vänsterback den matchen.

Jusuf Gazibegovic, 23, Sturm Graz (26 matcher / 1 mål / 3 assist)
Sturm Graz förlorade med 3-0 borta mot Sporting Lissabon när Gazibegovic spelade 90 minuter.

Eldar Civic, 27, Ferencvaros (18 matcher / 1 mål / 2 assist)
Två matcher för Ferencvaros denna vecka där Civic var med i båda. Först ut mot Fiorentina i UEFA Conference League. Civics kryssade 1-1 och tog sig vidare till slutspel. Vänsterbacken var med från start men blev sedan utbytt. Under helgen mötte man Zalaegerszegi där matchen slutade 3-0 till Ferencvaros och där fick Civic lira hela matchen.

Adis Jasic, 20, AC Wolfsberger (17 matcher / 1 assist)
Inga matcher denna vecka.

Josip Corluka, 28, Zrinjski Mostar (31 matcher / 2 mål / 3 assist)
90 minuter för högerbacken mot Aston Villa i UEFA Conference League. En match som slutade 1-1 mellan lagen efter en kvittering av Zrinjski Mostar i den 87:e minuten.

Mittfältare
Rade Krunic, 30, AC Milan (15 matcher)
Krunic fick se sitt Milan vinna med 2-1 mot Newcastle United UEFA Champions League. I helgen vann Milan med 3-0 mot Monza där Krunic fick nöta bänk igen.

Benjamin Tahirovic, 20, AFC Ajax (19 matcher / 1 mål / 2 assist)
Två matcher för talangen denna vecka. 90 minuter mot AEK Athen i UEFA Europa League. Ajax vann matchen med 3-1. Tahirovic startade och stod för en assist i ligan när Ajax mötte Zwolle. Resultatet blev 2-2.

Amir Hadziahmetovic, 26, Besiktas (23 matcher / 4 assist)
Inhopp i den 56:e minuten i 5-0 förlusten mot Club Brugge. Besiktas därmed ute ur UEFA Conference League.

Miralem Pjanic, 33, FC Sharjah (18 matcher / 7 assist)
Pjanic från start mot Khor Fakkan. En match som FC Sharjah vann med 4-1.

Sanjin Prcic, 30, RC Strasbourg (3 matcher)
Bosniern är i frysboxen och har inte spelat en endaste match för sitt Strasbourg sedan den tredje september.

Amar Rahmanovic, 29, Krylia Sovetov (18 matcher / 3 mål / 3 assist)

Gojko Cimirot, Al Fayha (20 matcher / 3 assist)
Från start mot Al Ahli i ligan. En match där Cimirots lag åkte på storförlust med 4-0.

Dal Varesanovic, 22, Caykur Rizespor (18 matcher / 5 mål / 1 assist)
Varesanovic från start mot MKE Ankaragucu. Utbytt sedan i den 70:e minuten.

Haris Hajradinovic, 29, Kasimpasa SK (17 matcher / 5 assist)

Ivan Basic, 21, FC Orenburg (22 matcher / 1 mål)

Andrej Djokanovic, 22,  MKE Ankaragucu (14 matcher)
Mittfältaren fick hoppa in i slutminuterna av matchen mot Rizespor.

Amer Gojak, 26, Ferencvaros (9 matcher/ 1 assist)
Inga minuter i Conference League mot Fiorentina. Dock blev det inhopp sista tio minuter i ligan.

Muhamed Besic, 31, Ferencvaros (8 matcher / 1 mål / 2 assist)
Besic spelade sista tio minuter i matchen mot Fiorentina. Därefter mot Zalaegerszegi blev det 69 minuter för mittfältaren.

Armin Hodzic, 23, Hatayspor (13 matcher / 2 mål / 1 assist)

Yttrar
Miroslav Stevanovic, 33, FC Servette (21 matcher / 2 mål / 3 assist)
62 minuter för rutinerade Stevanovic. FC Servette åkte på storstryk mot Slavia Praha i UEFA Europa League. Sedan under helgen blev det 90 minuter när Servette kryssade 2-2 mot FC Lugano.

Ermedin Demirovic, 25, FC Augsburg (16 matcher / 8 mål / 5 assist)
Demirovic startade och nätade i den 23:e minuten mot Borussia Dortmund. Matchens slutade oavgjort mellan lagen.

Luka Menalo, 27, Dinamo Zagreb (10 matcher)
Inga minuter för Menalo denna vecka. Dinamo Zagreb vann med 3-0 mot Balkani i Conference League och i derbyt mot Hajduk Split blev det 0-0.

Adi Nalic, 25,  klubblös (26 matcher / 4 mål / 1 assist för Hammarby)
Allsvenskan är färdigspelad för Nalic. Under förra veckan blev det bekräftat att han lämnar Hammarby IF.

Admir Bristric, 20, Olimpija Ljubljana (23 matcher / 1 assist)
Inga minuter denna vecka. Olimpija Ljubljana van med 2-1 mot Slovan Bratislava i Conference League.

Dino Hotic, 28, Lech Poznan (15 matcher, 1 mål / 2 assist)
Hotic fick spela 67 minuter i 2-2 matchen mot Radomiak Radom i ligan.

Edin Visca, 33, Trabzonspor (15 matcher / 2 mål / 4 assist)

Almedin Ziljkic, 27, FK Sarajevo (13 matcher / 4 mål / 3 assist)

Ajdin Hasic, 22, FK Sarajevo (15 matcher / 5 mål / 2 assist)
Inga matcher för FK Sarajevo denna vecka.

Esmir Bajraktarevic, 18, New England Revolution (16 matcher / 1 mål)
MLS-säsongen är färdigspelad. Återstå att se ifall Bajraktarevic stannar i MLS och ifall det blir ett landslagsbyte till Bosnien.

Anfallare
Edin Dzeko, 37, Fenerbahce (20 matcher / 17 mål / 7 assist)
Storstjärnan gjorde två mål hemma mot Spartak Trnava där Fenerbache vann 4-0.

Smail Prevljak, 28, Hertha Berlin (17 matcher / 5 mål / 2 assist)
Prevljak ersatte Tabakovic i den 75:e minuten i matchen mot Vfl Osnabruck.

Haris Tabakovic, 29,  Hertha Berlin (22 matcher / 14 mål / 4 assist)
Anfallsbjässen från start i ligan mot Vfl Osnabruck. Matchen slutade mållöst.

Said Hamulic, 23, Vitesse (14 matcher / 1 assist)
Inga minuter för Hamulic denna vecka.

Nemanja Bilbija, 33,  Zrinjski Mostar (31 matcher / 19 mål / 6 assist)
90 minuter blev det för Zrinjski Mostars kapten mot storlaget Aston Villa.

Riad Bajic, 29, MKE Ankaragucu (11 matcher / 3 mål)
Bajic fick nöta bänk mot Caykur Rizespor.

Milan Djuric, 33, Hellas Verona (16 matcher / 4 mål / 2 assist)
Hellas Verona förlorade med 1-0 mot Fiorentina där Djuric fick spela 63 minuter.

Elvir Koljic, 28, Universitatea Craiova (11 matcher / 2 mål)
Från start i ligan mot Politehnica Iasi. Lagen delade på en poäng när matchen slutade 2-2 mellan lag.