Bosniska ''pitbullen'' till de brittiska öarna?

Bosniska ''pitbullen'' till de brittiska öarna?

Den tidigare bosniska landslagsmannen Muhamed Bešic (32) verkar närma sig en ny klubbadress.

Senast lirade Besic för ungerska Ferencváros och förlängde inte sitt utgående kontrakt i somras. Bešic har tränat med den irländska klubben Shamrock Rovers under den senaste perioden och ungerska medier rapporterar att han är nära att skriva på med irländarna. 

Shamrock Rovers som är ett topplag på Irland, kommer att möta den bosniska klubben Borac Banja Luka i Conference League-gruppspelet den 12 december i Dublin. Matchen kommer att markera den femte omgången av ligafasen och det återstår att se om Bešic lirar mot Borac, utifall hans värvning skulle genomföras.

Bešic har varit utan lag sedan han lämnade Ferencváros i somras, där han kämpade med en allvarlig knäskada som höll honom utanför planen i månader. En flytt till Shamrock Rovers skulle innebära en återkomst till de brittiska öarna för Bešic, som tidigare har spelat för tyska Hamburg, engelska Everton, Sheffield United och Middlesbrough. Hans återkomst till de brittiska öarna skulle innebära en comeback för den tidigare "draken" som lirat 47 landskamper med Bosnien och Hercegovinas landslag.

Med ungerska Ferencvaros har Besic blivit ligamästare tre gånger, cupmästare en gång och ligacupmästare en gång-
Shamrock Rovers kämpar för närvarande om den irländska ligatiteln med Shelbourne och Derry City. Man ligger efter med två poäng bakom ledande Shelbourne med två matcher kvar av säsongen. Derry City och Shamrock Rovers är tvåa respektive trea i tabellen med 55 ihopskrapade poäng.

Shamrock Rovers är regerande mästare och är med sina 21 ligatitlar mesta mästare på Irland. Ifall Bešic skriver på kan han spela en avgörande roll när Shamrock kämpar för titeln och förbereder sig för sin Conference League-match med Borac.

I Ferencvaros-tröjan har det blivit 110 framträdanden med tre fullträffar och fem assist. Det har även blivit över 50 matcher med både Everton och Middlesbrough.
 

Sadan Filipovic2024-10-25 15:38:00

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina

Exklusiv intervju med Armin Gigovic: ''De bosniska fansen är alltid fantastiska''