Eldar Civic på bilden. Fotot är taget några minuter efter segern mot Honved.

Vänsterbacken Eldar Civics första säsong i Ungern har varit väldigt framgångsrikt och förra veckan kröntes "rookie-säsongen" med en ligatitel.

England:

Sead Kolasinac (Arsenal)
Den engelska ligafotbollen har återvänt och Arsenal fick sämsta möjliga start. De rödklädda blev inledningsvis utspelade av Man City och därefter förlorade laget mot Brighton efter ett insläppt mål på stopptid. Kolasinac spelade enbart den sistnämnda matchen för förlorarna. Det sägs förövrigt att Sead kan komma och lämna föreningen i sommar eftersom Gunners är missnöjda med hans försvarsspel.

Mario Vrancic (Norwich City)
Norwich var chanslösa i den första post-corona omgången, det blev nämligen soppatorsk med 3-0 mot Southampton. Vrancic bytes in i matchminut 62 men han gjorde inte mycket väsen av sig.

Grekland:

Anel Sabandzovic (AEK Aten)
Fick inte chansen mot Aris.

Israel:

Jasmin Buric (Hapoel Haifa)
Målvakten fick i vanlig ordning förnyat förtroende och stod mellan stolparna när Hapoel Haifa kryssade mot Beitar Jerusalem. Slutresultatet skrevs till 1-1 och Buric släppte in ett mål ifrån straffpunkten.

Kroatien:

Amer Gojak & Izet Hajrovic (Dinamo Zagreb)
Dinamo Zagreb vann den svängiga drabbningen mot Slaven Belupo med 3-2 där Gojak lirade 56 minuter och Izet satt på kvisten. Båda herrarna började på bänken i den mållösa matchen mot Gorica, Gojak bytes dock in i matchminut 51. Veckans intjänade poängskörd innebär förövrigt att Dinamo vinner ”corona-säsongen”, Gojaks nionde trofé och Hajrovics sjätte titel.

Stjepan Loncar (Rijeka)
Loncar lirade 84 minuter i samband med att Rijeka kryssade mot Lokomotiva Zagreb, slutresultat: 2-2. Den poänglöse mittfältaren fick förnyat förtroende mot Slaven Belupo och bytes då ut i matchminut 83, hans arbetsgivare torskade drabbningen med uddamålet.

Schweiz:

Miroslav Stevanovic (Servette)
Stevanovic fick 90 minuters speltid i den schweiziska återstarten där Servette ställdes mot Lugano. Mötet slutade 1-1.

Ermedin Demirovic (St. Gallen)
Den spännande anfallaren lirade 72 minuter när St. Gallen besegrade Sion med 2-1, forwarden bidrog även med en målgivande passning.

Serbien:

Sinisa Sanicanin (Vojvodina)
Sanicanin var prickfri när Vojvodina tog en imponerande viktoria mot Partizan med 1-0.

Slovenien:

Luka Menalo (Olimpija Ljubljana)
Olimpija stod för ett riktigt bottennapp när man torskade med 5-0 mot Bravo, minst sagt förvånande med tanke på nivåskillnaden emellan lagen. Menalo lirade 64 minuter i denna match. Huvudstadslaget skärpte dock till sig och vann den efterföljande kraftmätningen mot Domzale med uddamålet, Menalo lirade 89 minuter.

Kenan Piric (Maribor)
Formstarka Maribor slog både Triglav och Rudar Velenje föregående vecka där keepern endast fick spela mot Triglav.

Spanien:

Kenan Kodro (Athletic Bilbao)
Bänkades mot både Eibar och Real Betis.

Turkiet:

Haris Hajradinovic (Kasimpasa)
Kasimpasa har börjat komma igång och i helgen bärgade laget fjärde raka segern i samband med att Fenerbache besegrades. Hajradinovic spelade 64 minuter och stod för en assist i vinsten.

Zoran Kvrzic (Kayserispor)
Högerbacken Kvrzic lirade 69 minuter när Kayserispor slog Genclerbirligi med 2-0.

Edin Visca (Istanbul BB)
Visca var, i och med sitt avgörande mål, tungan på vågen när Basaksehir besegrade Ankaragucu med 2-1. Överlag en fantastisk insats av Edin som hade mycket boll och ofta var delaktig i Istanbullagets offensiva farligheter, han bytes ut under extraminuterna.

Riad Bajic & Deni Milosevic (Konyaspor)
Konyaspor fick med sig en poäng när man duellerade mot säsongens kometlag Sivasspor och precis som senast hade laget fyra bosnier i startelvan. Milosevic spelade 83 minuter och bidrog med en kasse samtidigt som poänglöse Bajic lirade hela matchen.

Ibrahim Sehic (Erzurumspor)
Erzurumspor fortsätter att närma sig Super Lig och i förra omgången besegrades Eskisehirspor med 1-0. Sehic var som vanligt emellan stolparna.

Tyskland:

Ermin Bicakcic (Hoffenheim)
Mittbacken vilades mot Augsburg men fick chansen ifrån start mot nykomlingen Union Berlin. Hoffenheim vann denna match tämligen enkelt med 4-0 och därmed hade Bico en lugn dag på jobbet under sina 90 minuter på plan.

Ungern:

Eldar Civic (Ferencvaros)
Överlägsna Ferencvaros tog en komfortabel seger i guldmatchen mot Honved med 2-0 där Civic lirade 77 minuter. Titeln är Civics andra på seniornivå, han blev också ligavinnare med Spartak Trnava för två år sen. De nyblivna mästarna fick därefter med sig ytterligare tre poäng när Ujpest besegrades och vänsterbacken spelade hela matchen.

Armin Hodzic (Fehervar)
Hodzics mållösa (liga)svit förlängdes i veckan trots att Fehervar hade två schemalagda omgångar. Spelaren lirade dryga timmen mot Debrecen och därefter ytterligare 69 minuter mot Mezökövesd-Zsory.

Vitryssland:

Bojan Nastic (BATE)
Det var botten mot toppen när Belshina och BATE gjorde upp i den senaste omgången. Ligaledarna med Nastic på plan plockade en relativ enkel viktoria med 2-0.