Dzeko till  Al-Hilal -  blir lagkamrat med Neymar och ersätter Mitrovic?

Dzeko till Al-Hilal - blir lagkamrat med Neymar och ersätter Mitrovic?

Edin Dzeko (38) har kontrakt med Fenerbahce till sommaren 2025. Både turkiska och serbiska medier hävdar att den populäre ‘’diamanten’’ går till Al-Hilal kommande sommar.


Den serbiska sajten Kurir skriver att Dzeko kan komma att ersätta serben Aleksandar Mitrovic
Mitrovic är för övrigt det serbiska A-landslagets främste målskytt någonsin med sina 59 gjorda mål. 30-årige anfallaren Mitrovic med sina nio gjorda mål efter sju spelade matcher, toppar den saudiska skytteligan före namn som Karim Benzema (8 mål) och Cristiano Ronaldo (6 mål). Al-Hilal toppar den saudiska ligan.

BLIR LAGKAMRAT MED NEYMAR, CANCELO & KOULIBALY?

Al-Hilal och dess portugisiske tränare Jorge Jesus är ute efter en anfallare med erfarenhet och beslutet har enligt uppgift fallit på Edin Dzeko.
Turkarna hävdar att Dzeko kommer att skriva på ett kontrakt på ett år plus ytterligare ett år. Det innebärr att Dzeko sannolikt skulle tjäna enorma summor i slutskedet av sin karriär med tanke på att Al-Hilal är en av de rikaste klubbarna i världen.

I Al-Hilal hittar vi för närvarande stjärnorna Neymar, Joao Cancelo, Koulibaly, Ruben Neves, Mitrovic och Milinkovic-Savic.
Edin Dzeko är en viktig spelare för Fener den här säsongen. Han har redan gjort nio mål på 14 matcher och bidragit med två assist.

LANDSLAGETS FRÄMSTE OCH ÄLDSTE MÅLSKYTT NÅGONSIN

I landslaget och under förbundskapten Sergej Barbarez har Dzeko spelat samtliga matcher i Nations League. Dzeko har gjort två mål hittills i A-divisionen, ett mot Nederländerna och ett senast mot Tyskland. Han är Bosnien och Hercegovinas meste landslagsman någonsin (138 framträdanden) men även den främste målskytten någonsin med sina 67 fullträffar. ‘’Diamanten’’ är även den äldsta målskytten någonsin när han nätade senast i 1-2 förlusten mot Tyskland. Då var Dzeko exakt 38 år, 6 månader och 24 dagar gammal.

Sadan Filipovic2024-10-25 22:38:34

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina