2023-11-19 20:45

Bosnien & Hercegovina - Slovakien
1 - 2

EM-kvalet: Slovakien vänder välförtjänt mot Bosnien - tveksamt läge inför playoff
Foto: FS BIH

EM-kvalet: Slovakien vänder välförtjänt mot Bosnien - tveksamt läge inför playoff

Nu har EM-kvalet nått sitt slut där Bosnien och Hercegovina i den sista omgången åkte på en uddamålsförlust mot grupptvåan Slovakien. En sista match innan bosnierna fortsätter resan till playoff. Fortsatt skarpt läge för landslaget som står inför en tuff uppgift i mars.

Bosnien vs Slovakien (1-2) Bilino Polje, Zenica
Som förväntat var det slovakerna som höll i rytmen. Det var ett mer direkt Bosnien jämfört med matchen mot Luxemburg, men fortsatt slarvigt från flera håll. För Savo Milosevics del var det en sista chans att få ut något positivt från kvalet in till playoff-matcherna. Matchbilden styrdes av Slovakien som skapade totalt tio skott. Medan Bosnien hade fem skott. I frågan om bollinnehavet var det jämnt där hemmalaget hade 48% medan bortalaget hade 52%. Ett 1-2 resultat som bortalaget Slovakien förtjänade både statistik- och taktikmässigt. 

Första halvlek (0-0)
Domaren Julian Weinberger blåser igång matchen och en ganska chansfattig halvlek blir det. Slovakien tar tag i taktpinnen men Bosnien är med defensivt i matchen. När det handlar om det offensiva spelet så har bosnierna svårt att komma fram till mål. Bosniens första målchans kommer i den 40:e minuten. Mållös halvlek där ingen av lagen nätar och bollinnehavsmässigt är det jämnt mellan lagen. 

Andra halvlek (1-2)
Domaren blåser igång andra halvan av matchen där Bosnien inleder bra. Detta efter ett snabbt kombinationsspel i den 49:e minuten och en Haris Hajradinovic som slår en hård snett inåt passning som leder till självmål. Ledningen varade inte länge för hemmalaget som släppte in tre minuter efter, där Robert Bozenik nätade. Det bosniska landslaget får det inte lättare, då i den 63:e minuten åker Renato Gojkovic på sitt andra gula kort. Ett Slovakien som nu är en man mer gör dessutom 1-2 i den 71:a matchminuten genom Lubomir Satka. Bortalaget har kontroll och Savo Milosevics män jagar en kvittering men lyckas inte. Därmed en mer händelserik halvlek mellan lagen. 

Bosnien och Hercegovinas startelva (4-2-3-1):
Kenan Piric, Jusuf Gazibegovic, Renato Gojkovic, Dennis Hadzikadunic, Nihad Mujakic, Gojko Cimirot, Ivan Basic, Haris Hajradinovic, Said Hamulic, Ermedin Demirovic, Smail Prevljak 

Slovakien startelva (4-3-3): 
Marek Rodak, Peter Pekarik, Lubomir Satka, Milan Skriniar, David Hancko, Patrik Hrosovsky, Ondrej Duda, Laszlo Benes, Tomas Suslov, Robert Mak, Robert Bozenik

Benjamin Selmanovicbenjamin.selmanovic03@gmail.com2023-11-20 13:12:59
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina