Exklusivt: Intervju med Jos Hooiveld

Exklusivt: Intervju med Jos Hooiveld

Celticredaktionen ställde några snabba frågor till Jos Hooiveld; i en kort intervju berättar Jos om sin syn på fansen, klubben, tränarna, ligan och media.

Vad visste du om Celtic när du skrev på? Visste en hel del om Celtic när jag anlände. Stor supporterskara, inte bara i Skottland utan även i Världen. Och självklart den ständiga kampen mellan Celtic och Rangers, och en klubb där många holländska fotbollsspelare spenderat tid.

Vilka roller har Lennon, Mjällby, Thomson? Lennon är en fantastisk inspiratör, han pratar med oss spelare och vet hur vi skall agera. De har alla vissa särskilda uppgifter, Mjällby har hand om defensiven och Thomson har hand om mittfältet. De hjälper självklart Lenny också!

Din bristande speltid? Jag är självklart besviken att jag inte fått spela särskilt många minuter. Men det tillhör en klubb som denna, det finns så många bra spelare, att du ibland får ha tålamod och vänta tills ditt tillfälle kommer. Jag känner att jag inte fått visa upp den riktiga Jos, som vi känner i Sverige. Jag känner att med alla händelser (skador), har haft en del otur.

Celtics defensiva problem?
Jag tror inte att att det är så dåligt som folk vill få det till, vi har släppt in minst mål av alla lag i ligan. Men ändå vill folk vara negativa om det.

Om Skotsk fotboll? Fotbollen i Skottland är väldigt fysisk, mycket dueller, långa bollar och kamp över hela planen. Jag tror att talangerna måste stanna kvar i ungdomslagen, och inte försvinna iväg - det är där Skotsk fotboll kan vinna mest på.

Din tid i AIK? Jag hade min bästa tid i AIK, och det gör att man verkligen saknar det när saker och ting inte är lika lyckosamma.

Skotsk media? Tidningarna är hemska här. De letar alltid efter vissa meningar i en helt text som de kan slänga in som olja, för att elda upp och skapa en het diskussion. Man måste akta sig för vad man säger!

Old Firm? De är de bästa matcherna att spela, så historiska. Man förbereder sig som vanligt.

Några Celticspelare som imponerat? Jag tror att James Forrest och Tomas Rogne kommer göra mycket gott fram över, de har spelat bra.

Vad innebär fansen för dig? Fansen är så viktiga, utan dem är det inte roligt att vara fotbollsspelare. AIK och Celticsupportrarna är inte så olika, väldigt passionerade över sina lag. Exakt hur det skall vara det vill säga.

Vad tror du om Ljungberg i Celtic? Fredrik Ljungberg tar med sig mycket erfarenhet och kan bidra med mängder de närmsta månaderna.

Vill du stanna i Celtic och fortsätta kämpa för en startplats? Jag kommer alltid kämpa!

Tack till Jos Hooiveld, och Mattias Sörensen (som ordnade intervjun)

Vi på celticredaktionen önskar Jos Hooiveld lycka till i sin fortsatta Celtickarriär!

Sebastian Skogsén2011-01-04 19:00:00
Author

Fler artiklar om Celtic