2021-06-27 18:00

Holland - Tjeckien

Få Nederländerna ur balans så är mycket vunnet

Få Nederländerna ur balans så är mycket vunnet

Tjeckien ställs mot Nederländerna i åttondelsfinal. Matchfacit i gruppspelet var en vinst, en oavgjord och en förlust i en relativt jämn grupp. Motståndet var England, Kroatien och Skottland. Den mest framstående spelaren var Patrik Shick, med ett drömmål i öppningsmatchen.


Efter 1-1 mot Kroatien senast slutade tjeckerna på en tredjeplats. Med samma poäng men sämre målskillnad än kroaterna blev det Oranje som står för motståndet i åttondelsfinalen. 

“Den flygande holländaren” har öppnat starkt
Ni som sett Pirates of the Caribbean-filmerna förstår referensen. Likt det ointagbara skeppet i filmerna har Nederländerna spelat med hög fart och fröjdighet fram tills nu. Ledda av Memphis Depay och Georgino Wijnaldum vann de gruppen med stil. En målskillnad med åtta gjorda- och två insläppta mål var man solklara vinnare. Det var dock en svag grupp måste tilläggas.

Tjeckerna bör således fokusera på att täppa till ytorna för nederländska anfallarna och deras wingbacks, som flyger fram längs ytterkorridorerna. Kan man ligga lågt och göra det trångt för spelfördelaren Frenkie de Jong också, är mycket vunnet. Tjeckerna bör försöka få ner tempot i matchen. Vara sluga och hårda i duellerna, för att få motståndarna ur balans. Nederlänningar är kända för att tappa ansiktet om saker inte går rätt väg för de. Vem minns inte Oranjes VM-finalen 2010 mot Spanien, De Jongs karatespark i bröstet på Xabi Alonso.

Patrik Shicks form är nyckeln för att kunna hota det ramstarka men något trubbiga försvar. För att fortsätta på Pirate-referensen är nederländska försvarna Matthijs De Ligt, Stefan De Vrij och Daley Blind som stora fartyg när det spelas på djupet. Får Patrik Shick kvalitativa bollar på djupet att löpa på kan de skapa stora problem för ett högt stående nederländskt försvar. Det gäller att frontmannen är skarp framför mål för att ha en chans att föra laget till en möjlig kvartsfinal. 



 

Marcus Liedbergius 2021-06-25 16:30:00
Author

Fler artiklar om Tjeckien