Farväl till Adidas efter nästan 9 år

Adidas har gjort Bosniens tröjor i nästan 9 år. Nu är det dags för ett nytt varumärke.

Så, efter lite mindre än nio års samarbete, beslutade Bosnien och Hercegovinas fotbollsförbund att bryta med det tyska företaget Adidas, som har klätt ''drakarna'' sedan våren 2014.
- Kommissionen som består av generalsekreteraren och sektordirektörerna i förbundet arbetade med det och vi fick information om att Adidas inte kommer att orsaka oss några problem och att vi kan teckna ett kontrakt med en annan teknisk sponsor. Närmare bestämt med Kelme, vilket var det mest fördelaktiga för oss. De skickade inget erbjudande till oss, vi gav dem de villkor som Kelme erbjöd. De (Adidas) kunde inte förbättra villkoren från det tidigare kontraktet, så vi kom överens med en ny teknisk sponsor, sa en källa från förbundet till sajten Faktor och betonade att Bet är möjligt att Bosnien kommer till spel i ny utrustning redan i mötet med Island.

Förutom Bosnien sponsrar Kelme även Nepals cricketlandslag. Inom basketvärlden ansvarar man för Argentinas, Moldaviens och Elfenbenskustens dressar. Kelme klär även Dominicas (ej att förväxla med Dominikanska republiken och Filippinernas herrlandslag i fotboll- Fyra bosniska klubbar i Premijer liga har Kelme som sponsor redan, det rör sig om Borac Banja Luka, Leotar, Rudar Prijedor och Siroki Brijeg. Även Watford har Kelme som sponsor. Bland fler kända klubbar kan vi hitta bland andra Espanyol, Club Atletico Banfield (Argentina), Boavista, serbiska Vojvodina samt israeliska Hapoel Be'er Sheva, för att nämna ett fåtal.

Sadan Filipovic2023-03-06 08:20:00

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina