Full pott för Polen i kvalet till EM

Full pott för Polen i kvalet till EM

Polen tog full pott när laget besegrade både Österrike och Lettland i inledningen på kvalet till EM 2020.

Torsdagen den 21 mars, Wien, Österrike - Polen: 0 -1 (Krzystof Piatek 68')

Polen slog, sätt till matchen, rättvist Österrike på bortaplan i premiärmatchen i EM-kvalet under torsdagen. Polens enda mål i matchen gjordes av sensationelle Krzystof Piatek som tillsammans med Robert Lewandowski just nu utgör den starkaste och målfarligaste offensiv som Polen haft sen Emmanuel Olisadebes dagar. Siffrorna i matchen var dessutom i underkant då Piatek hade två-tre heta lägen till som kanske borde ha suttit. Österrike var inte ofarligt men det kändes ändå som att Polen var det klart starkare laget.

Segern var viktig då bortamatchen i Wien var på papperet inför inledningen av kvalspelet den tuffaste för det polska landslaget. För Österrike var förlusten bara början på problemen då laget i matchen efter inkasserade en överraskande förlust borta mot Israel med 4 - 2.

Söndagen den 24 mars, Warszawa, Polen - Lettland: 2 - 0 (Robert Lewandowski 76', Kamil Glik 84')

I kvalets andra matchen väntade Lettland på hemmaplan. Matchbilden kom att följa det på förhand förväntade förfarandet. Polen ägde bollen och tryckte ner letterna som spelade på kontringar. Det satt dock långt inne då letterna visade upp en imponerande defnesiv förmåga att stå emot och deras målvakt (spelandes till vardags i polska klubben Arka Gdynia) stod för flera kvalificerade räddningar. Ju längre matchen led började känslan av lätt panik infinna sig bland de polska spelarna och supportrarna tills Arkadiusz Reca dundrade ner för vänsterkanten och skickade in ett kontrollerat, precist och kyligt inlägg in framför mål vilket Robert Lewandowski rusar fram och nickar in helt otagbart för den lettiske målvakten.

Efter målet släppte de polska spelarnas stress och de kunde spela ut sitt register fullständigt. Flera fina målchanser räddades av Lettlands målvakt men han kunde inte stå emot Kamil Gliks nickmål på hörna i den 84:e minuten. Polen står efter vinsten som ensam gruppetta med sex poäng på två matcher, två före tvåan Israel och trean Nordmakedonien.
 

Oskar Anlend2019-03-26 20:41:35
Author

Fler artiklar om Polen