2021-11-13 15:00

Bosnien & Hercegovina - Finland

Inför avgörandet

Inför avgörandet

Kvalet går mot sitt slut och allt ska avgöras när Finland och Ukraina gästar.

Efter fyra kryss, en seger och en förlust behöver BiH minst fyra poäng i de två avslutande matcherna för chansen att placera sig tvåa bakom förmodade gruppvinnaren Frankrike och därmed knipa en playoff-plats och chans till VM-spel om ett år. Åtta mål framåt har man gjort på 28 skott varav ett på straff och släppt in sju bakåt.

Man kommer från två bra matcher i oktober, vinst borta mot Kazakstan och kryss i Ukraina, och nu behöver man prestera minst lika bra. Senast hade man fyra startspelare borta men dessa är nu tillbaka. Tänker främst på Pjanic och Krunic som lär infinna sig i startelvan och båda har fått mycket speltid i Besiktas respektive Milan. Sanicanin och Cimirot är de två andra. Stevanovic, Bosniens kanske bästa spelare de senaste matcherna, finns med och det betyder mycket då han spelade fram till samtliga mål mot Kazakstan och Finland. Enda orosmolnet just nu är om kapten Edin Dzeko hinner bli fit sin skada och redo för matchen mot Finland. Dzekos betydelse för landslaget är enorm och vi får hoppas att han kan spela, om än mot Ukraina. 

3-5-2 formationen som Petev infört i landslaget har visat sig fungera och framförallt har han htitat rätt med nämnde Stevanovic på högerwingen samt att han förstått att BiH alltid ska spela med två anfallare. Sehic i mål. Backlinjen med Sanicanin-Ahmedhodzic-Hadzikadunic blir bara bättre och bättre ihop och framför sig har de Stevanovic-Pjanic-Krunic-Hadzhiahmetovic/Cimirot-Kolasinac. Om Dzeko är redo tar han plats i anfallet med antingen Demirovic eller Prevljak som gjorde två mål mot Finland. Truppen är som sagt intakt och det är det bästa BiH har i dagsläget.

Matcherna spelas förhoppningsvis på ett fullsatt Bilino Polje i Zenica imorgon lördag mot Finland, matchstart 15.00, och på tisdag mot Ukraina klockan 20.45. Engelsmannen Michael Oliver dömer den första medan det återstår att se vem som får chansen att blåsa igång matchen på tisdag.

Gå ut och gör jobbet. 

Aldin Mešic2021-11-12 18:07:00
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina