Inför Belgien - Frankrike: ”Ett unikt tillfälle”

Inför Belgien - Frankrike: ”Ett unikt tillfälle”

Fokus på Mbappé och bröderna Hernandez inför torsdagens semifinal.

Turneringen vi glömde bort ska avgöras. Det är dags för semifinal i Nations League. Under onsdagskvällen möts Italien och Spanien. På torsdag är det dags för Belgien – Frankrike. Sedan bjuder söndagen på final och match om tredjeplatsen.

Det var länge spänt mellan grannländerna efter semifinalen i VM 2018 – den som slutade med att Les Bleus tog sig till final. Även om känslorna bedarrat nu så finns det fortfarande prestige i potten nu när priset inte är på samma nivå som för tre år sedan.

I Frankrike har man mest fokuserat på två saker: Mbappé och Hernandez.

Kylian Mbappés långintervju med L’Equipe gav mest ringar på vattnet när man pratade om den avbrutna flytten till Real Madrid. Signalerna var ändå tydliga: flytten blir av, frågan är mer när.

Mer överraskande var att anfallaren kände sig så ifrågasatt efter EM i somras att han var villig att ställa sin plats till förfogande om det skulle gynna landslaget. Detta i ett möte med förbundets ordförande Noël Le Graët.

Vi diskuterade om jag var ett problem för landslaget eller inte. Jag vill inte vara ett problem”, menade Kylian Mbappé. Det slutade, förstås, med att PSG-anfallaren fortsätter i Les Bleus.

Vårt andra samtalsämne är ”Les Blue Brothers” som man nu döpt dem till. För första gången sedan 1970-talet och bröderna Revelli har vi två spelare från samma familj i den franska truppen.

Ett unikt tillfälle, fantastiskt och otroligt”, berättade Theo och Lucas Hernandez när man höll presskonferens tillsammans under tisdagen. Återstår att se om båda får speltid mot Belgien.

Med få träningar inför torsdagen är det inte helt enkelt att gissa startelva. Det ser ändå ut som att Deschamps vill prova en trebackslinje, igen. Skador gör att Rabiot och Pogba lär bilda det centrala mittfältet.

På topp hoppas vi att trion Mbappé, Griezmann och Benzema får fart på spelet mot belgarnas rutinerade, men inte vindsnabba, backlinje.

***

Möjlig fransk startelva: Lloris – Koundé, Varane, L. Hernandez – Pavard, Pogba, Rabiot, T. Hernandez – Griezmann – Mbappé, Benzema.

Möjlig belgisk startelva: Courtois – Alderweireld, Boyota, Verthongen – Castagne, Tielemans, Witsel, T. Hazard – De Bruyne, E. Hazard – Lukaku.

Avspark: 20:45 torsdag 7 oktober på Juventus Stadium i Turin.
TV: C More Fotboll / TV12.
 

John Cederblad2021-10-06 16:30:00

Fler artiklar om Frankrike