Inför: Besiktas JK - Medipol Basaksehir

Inför: Besiktas JK - Medipol Basaksehir

Landslagsuppehållet är äntligen över och vi är inne i den fjärde ligaomgången i en förväntansfull säsong när Besiktas tar emot problemlaget Medipol Basaksehir under söndagseftermiddagen.

Inledningen på säsongen räknas som godkänt för Besiktas trots matchen mot Trabzonspor för 3 veckor sedan då det blev en 1-2 förlust med bland annat röda kortet på Ricardo Quaresma som blev en stor faktor till nederlaget.

Förra omgången så blev det resultatmässigt en mycket säker seger i bortamatchen mot Gaziantepspor med 4-0 men värt att påpeka är att första målet i matchen gjordes i den 76:e matchminuten av Oguzhan Özyakup efter sitt frisparksmål och därefter så lossnade det för BJK som dessvärre innan målet hade svårt med att skapa chanser trots bollinnehav.

Inför en målrik match

Det har spekulerats under veckan att tränare Senol Günes kommer starta med den klassiska 4-4-2 laguppställningen. Största anledningen till det är Cenk Tosuns målform då han har nätat 4 mål under 3 spelade matcher vilket gör att han tar sin plats bredvid Mario Gomez som ännu inte har gjort något mål. Oguzhan och Atiba Hutchinson tar hand om innermittfältet samt så spelar Olcay(Quaresma) och Gökhan Töre på varsin kant. Försvaret som ses som den svaga länken i startelvan gjorde en bra insats den förra omgången och visade prov på stabilitet, speciellt nyförvärvet Rhodolfo kommer bli en viktig mittbacksklippa under säsongen.

Vi kan förvänta oss att Besiktas med denna startelva kommer spela en offensiv fotboll för att öppna upp Basaksehirs backlinje, detta kan leda också för farliga kontringar som Basaksehir har väl användning för mot storklubbarna vilket har redan skett under tidigare matcher. Med 10 gjorda mål på 3 matcher så kan man inte förvänta sig att Besiktas håller igen spelet denna match utan kommer med stor sannolikhet ösa på framåt redan vid avspark.

Oguzhan Özyakups framfart

En spelare det har pratats om väl under början av säsongen är Oguzhan Özyakups prestation. 22 åringen som inte riktigt fick chansen under den förra tränare Slaven Bilics ledning, har nu istället fått förtroendet från Senol Günes vilket Oguzhan har tagit vara på.

Under landslagets senaste EM-kval match mot Holland (Oguzhans födelseland) så fick han även chansen där från start och "Ozzie" visade prov på goda kvaliteter bland annat genom och göra första målet i matchen vilket för övrigt slutade med en 3-0 seger till Turkiet. Oguzhan hade även en mindre skada under veckan men kunde igen träna tillsammans med laget under fredagen och är redo till spel mot Basaksehir.

Fortsätter spöket krångla till det för Besiktas?

Söndagens motståndare Medipol Basaksehir (tidigare Istanbul B.B) som har genom åren har gett Besiktas stora problem har efter 3 spelade omgångar bara en seger som laget vann i den förra omgången innan landslagsuppehållet. Bosniern Edin Visca blev tvåmålsskytt för sitt Basaksehir efter 2-1 segern mot Bursaspor på Istanbul Basaksehir Fatih Terim Stadion som sedan förra säsongen är Basaksehirs nya hemmaarena.

Laget tränas utav f.d landslagstränaren Abdullah Avci och många rutinerade samt välbekanta spelare i truppen så som landslagskeepern Volkan Babacan, Bekir Irtegün, Edin Visca och hetlevrade Emre Belözoglu som dock missar matchen pga skada.

Fortsatt spel på Olympiastadion

Medan det nya arena bygget pågår och vilket jag hoppas bli klar innan 2016 så fortsätter Besiktas tyvärr spela sina hemmamatcher på Atatürk Olympiastadion. Förutom den dåliga atmosfären som arenan präglar med låga publiksiffror så har inte heller resultaten på arenan under matcherna varit så bra för "svartaörnarna".

Medipol Basaksehir har ett litet övertag när det gäller Olympiastadion eftersom laget hade arenan som hemmaborg under 6 raka år innan lagets nuvarande hemmastadio byggdes.

Basaksehir har övertaget

Utav 16 matcher lagen emellan så har BJK otroligt nog endast vunnit 3 matcher medan Basaksehir har övertaget med 4 segrar och hela 9 matcher har alltså slutat oavgjort. Senaste mötet mellan lagen slutade 0-0, kanske inte så överraskande...

Förväntade elvor

Besiktas: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan, Tosic, Atiba Hutchinson, Oguzhan, Olcay, Gökhan Töre, Cenk Tosun, Mario Gomez

Basaksehir: Volkan Babacan, Ugur, Bekir, Yalcin, Ferhat, Stephane Badji, Mahmut, Mossoro, Visca, Doka, Sokol Cikalleshi

Matchfakta

Plats: Atatürk Olympiastadion, Istanbul
Tid: 16.00 (svensktid)
Domare: Serkan Cinar
Tips: 3-2 (BJK: Gomez 2x, Töre/ Basaksehir: Visca, Cikalleshi)

Atlas C2015-09-13 06:04:00
Author

Fler artiklar om Besiktas

Inför: Fenerbahce SK - Besiktas JK