Inför: Celtic - Motherwell

Inför: Celtic - Motherwell

Sista matchen för säsongen, det är nu det avgörs, men mycket av fokus kommer även ligga på rivalen Rangers match vilken är den som kommer avgöra det hela.

Celtic tar emot Motherwell hemma på Parkhead, som man kommer möta i Cup-finalen den 21/5, en motståndare man har lyckats besegra en hel del genom historien , 31 gånger för att vara exakt på 45 försök. I år har man besegrat dem två av tre gånger man har mött,  där det senast blev en oväntad förlust med 0-2 på bortaplan.


Kommer ligatiteln hamna i rätta händer?

Men förutom denna otroligt viktiga match spelas det en minst lika, om inte viktigare match på Rugby Park, Kilmarnocks hemmarena där Smiths Rangers "bara" behöver vinna sin match för att säkra titeln. En match som i alla fall jag kommer följa minst lika mycket som Celtics.

Man måste även ta upp de oroligheter som har varit kring Celtic och det hat som har riktats mot  Lennon som har fått utstå diverse dödshot, samt fått kulor och bomber skickade till sig. Dessutom blev han nu senast, i matchen mot Hearts vilka vi vann med 3-0 (ursäktar för utebliven matchrapport), attackerad av en idiot, något uppenbarligen en majoritet av hemmapubliken uppskattade. Man blir äcklad av sådant beteende och är en skam för skotsk fotboll.

Nu tillbaka om den kommande matchen.

Celtic 

Trolig startelva
Forster; Izaguirre, Majstorovic, Rogne, Wilson; Maloney, Brown, Ki, Forrest; Hooper, Stokes

Commons blev utvisad mot Hearts vilket innebär att han blir borta från spel i denna, vilket även Kayal och Ledley är på grund av skada. Såklart stora avbräck, men som inte ska ha någon större betydelse mot det motstånd man ställs emot.

Det kan även vara så att Loovens, vilken fick starta förra matchen, får förtroendet än en gång och att Mulgrew får spela som yttermittfältare. Dock tippar jag på en lite mer logisk startelva, något inte behöver göra det mer troligt då Lennon ibland är något irrationell i sina tankegångar angående uppställningar. Loovens, Mulgrew, Samras och Murphy är några vilka mycket väl kan få chans från start.

Motherwell

Trolig startelva
Randolph; Hutchinson, Gunning, Craigan, Saunders; Page, Humphrey, Hateley, Jennings; Murphy, Sutton.

Spelade oavgjort sist mot Kilmarnock, men har inte vunnit de fem senaste matcherna och har dessutom släppt in 13 mål på dessa. Inte mycket talar heller för att Motherwell ska kunna hota speciellt mycket framåt, då man gjort ganska få förutom vissa undantag. Speciellt inte med tanke på att man förmodligen kommer vila många spelare för att inte riskera någon inför denna väntande cup-finalen.

Förväntningar

Säkrare hemmavinst får man leta efter. Ett väldigt motiverat hemmalag som kämpar för guld mot ett lag vilka kommer vila sina bästa, har inget att spela för och som har taskig form. Här blir det vinst, frågan är bara med hur många mål.

Här gäller det att hålla tummarna för Kilmarnock. 

Tips: 3-0

Matchen visas imorgon på TV10 klockan 13:25, samt på Channel67 och på diverse olagliga vis.

Jens Olssonjpw.olsson@gmail.com2011-05-14 14:53:00
Author

Fler artiklar om Celtic