2023-10-13 20:45

Liechtenstein - Bosnien & Hercegovina
0 - 2

Inför: EM-kvalmatchen mellan Bosnien och Liechtenstein
Foto: FS BIH

Inför: EM-kvalmatchen mellan Bosnien och Liechtenstein

EM-kvalresan fortsätter vidare för det bosniska landslaget som ställs mot bottenlaget Liechtenstein. Debut väntar för den nya förbundskaptenen Savo Milosevic som är på jakt efter sina första tre poäng som tränare för Bosnien. En match som spelas imorgon den 13:e oktober i Vaduz på Rheinpark Stadion.

Ännu en ny omstart för Bosnien som har bytt tränare för en tredje gång under kvalet till Europamästerskapet 2024 i Tyskland. Efter avskedandet av Faruk Hadzibegic och Meho Kodro, förlitar sig förbundet nu på 50-årige Savo Milosevic. Målet för det bosniska landslaget är att skapa ett lag som är redo för playoff-matcherna som spelas nästa år. 

–Vi har tillräckligt med kvalitet för att förbereda oss på bästa möjliga sätt fram till playoff som spelas i mars, säger Savo Milosevic under det bosniska fotbollsförbundets presskonferens. 

Truppen
Savo Milosevic presenterade truppen för denna landslagssamling vid hans första presskonferens som förbundskapten. Milosevic kallade sammanlagt 27 spelare. En vecka senare, vid landslagssamlingen, bekräftade Milosevic att tre spelare kommer att missa matcherna. Dessa spelare var Anel Ahmedhodzic, Rade Krunic, Benjamin Tahirovic och Adnan Kovacevic. Därför kallades det in en ny mittback från ryska laget FC Orenburg, vid namn Renato Gojkovic. Här är spelarna som är tillgängliga:

Målvakter
Ibrahim Sehic (Al-Khaleej)
Nikola Vasilj (FC St. Pauli) 
Kenan Piric (AEK Larnaca) 

Försvarare
Amar Dedic (Red Bull Salzburg) 
Jusuf Gazibegovic (SK Sturm Graz)
Renato Gojkovic (FC Orenburg) 
Dennis Hadzikadunic (Hamburger SV)
Adrian Leon Barisic (FC Basel)
Sead Kolasinac (Atalanta)
Eldar Civic (Ferencvaros TC) 

Mittfältare
Miralem Pjanic (Sharjah FC)
Amir Hadziahmetovic (Besiktas JK)
Gojko Cimirot (Al-Fayhaa FC)
Ivan Basic (FC Orenburg) 
Dal Varesanovic (Caykur Rizespor)
Amar Rahmanovic (FK Krylia Sovetov)

Anfallare
Edin Dzeko (Fenerbahce)
Smail Prevljak (Hertha Berlin) 
Said Hamulic (SBV Vitesse)
Nemanja Bilbija (Zrinjski Mostar)
Ermedin Demirovic (FC Augsburg)
Luka Menalo (Dinamo Zagreb)
Almedin Ziljkic (FK Sarajevo)
Miroslav Stevanovic (Servette FC)

Förväntad startelva 
Den bosniska förbundskaptenen har varit tydlig med att det kommer ske ett formationsbyte. Detta efter lagets mindre bra resultat med formationen 3-5-2. Milosevic menar att det bästa taktiska alternativet i nuläget är att spela med en fyrbackslinje. Med tanke på motståndet och spelarna som är kallade, har Milosevic varit tydlig med att han kommer att spela med bästa möjliga och mest förberedda laget. Frågan är ifall spelare som Edin Dzeko, Miralem Pjanic eller Sead Kolasinac kommer att vara på bänken. Även Dennis Hadzikadunic har haft problem med skador och kan vila denna match. Därför hade en startelva sannolikt kunna se ut så här: 

4-2-3-1 
Ibrahim Sehic 

Amar Dedic 
Renato Gojkovic 
Adrian Leon Barisic 
Jusuf Gazibegovic 

Gojko Cimirot 
Amir Hadziahmetovic 

Miroslav Stevanovic 
Dal Varesanovic 
Ermedin Demirovic 

Edin Dzeko

Domare 
Matchen kommer att dömas av Damian Sylwestrzak som är en 31-åring från Polen. Hans kollegor, Adam Kupsik och Adam Karasewicz, kommer att vara assisterande. Fjärdedomaren kommer bli Pawel Malec, vilket gör detta till ett polskt domarteam. 

Var sänds Bosnien mot Lichtenstein? 
Bosnien mot Liechtenstein i Vaduz, kommer att sändas på BHT 1 och Viaplay. 

Nästa match
Efter bortamatchen mot Lichtenstein, är det Portugal som gästar på Zenica den 16:e oktober. På pappret den tuffaste matchen för det bosniska landslaget. 


 

Benjamin Selmanovicbenjamin.selmanovic03@gmail.com2023-10-12 14:06:00
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina