2023-11-16 20:45

Luxemburg - Bosnien & Hercegovina
4 - 1

Inför: EM-kvalmatchen mellan Bosnien och Luxemburg
Foto: NS/FS BIH

Inför: EM-kvalmatchen mellan Bosnien och Luxemburg

EM-kvalresan närmar sig sitt slut. Bosnien och Hercegovina har två matcher kvar att spela där Luxemburg inledningsvis står för motståndet. Milosevic har presenterat en trupp med nya ansikten och nyckelspelare som vilas. Matchen spelas imorgon den 16:e november på Stade de Luxembourg klockan 20:45.

Landslagsuppehållet är här igen och det återstår två matcher i kvalet för det bosniska landslaget. Sista landslagssamlingen för i år där Savo Milosevic har fått in nytt blod. Detta i form av fem nya spelare samtidigt som tre nyckelspelare dragit sig ur truppen på grund av skador och vila. Milosevics uppgift i slutspurten av kvalet är att identifiera en ny startelva med spelare som ska kunna konkurrera i playoff-matcherna i mars. När det kommer till playoff är det med störst sannolikhet Finland som kan vänta som motstånd. 
 
–Vi får se hur den här landslagssamlingen ser ut, det här laget behöver nytt blod och energi. Haris Tabakovic och fyra andra nya killar har anlänt. Vi har inga träningsmatcher innan playoff i mars och för dessa två matcher kommer vi att ha ett annat lag på planen, säger Savo Milosevic i en pressträff inför Luxembourg matchen. 

Truppen
När förbundskaptenen presenterade truppen först var det inledningsvis 28 spelare som inkallades. Under tiden har det skett förändringar och truppen består nu av 25 spelare. Spelare som Adrian Leon Barisic och Sead Kolasinac är skadade medan Edin Dzeko och Miralem Pjanic vilas, vilket innebär att de inte är med i samlingen. Efter besvikelsen mot Portugal på Bilino Polje i Zenica, lovade Savo Milosevic ändringar i laget. 

Till denna trupp har fem nya spelare anlänt. Dessa är den kreativa mittfältaren Haris Hajradinovic, mittbackarna Nihad Mujakic och efter önskade Nermin Zolotic, Hertha Berlins anfallsbjässe Haris Tabakovic och målvakten Hidajet Hankic. Även i denna trupp fattas Anel Ahmedhodzic men däremot är Rade Krunic och Benjamin Tahirovic tillbaka som förstärkning i mittfältet. Här är spelarna som är tillgängliga mot Luxemburg och Slovakien

Målvakter: 
Nikola Vasilj (FC St. Pauli) 
Kenan Piric (AEK Larnaca) 
Hidajet Hankic (Botev Plovdiv)

Försvarare: 
Amar Dedic (Red Bull Salzburg) 
Jusuf Gazibegovic (SK Sturm Graz)
Renato Gojkovic (FC Orenburg) 
Dennis Hadzikadunic (Hamburger SV)
Adnan Kovacevic (Rakow Czestochowa)
Nermin Zolotic (Casa Pia AC) 
Nihad Mujakic (MKE Ankaragucu)

Mittfältare: 
Benjamin Tahirovic (AFC Ajax)
Amir Hadziahmetovic (Besiktas JK)
Rade Krunic (AC Milan) 
Gojko Cimirot (Al-Fayhaa FC)
Ivan Basic (FC Orenburg) 
Dal Varesanovic (Caykur Rizespor)
Amar Rahmanovic (FK Krylia Sovetov)
Haris Hajradinovic (Kasimpasa) 

Anfallare: 
Haris Tabakovic (Hertha Berlin) 
Smail Prevljak (Hertha Berlin) 
Said Hamulic (SBV Vitesse)
Nemanja Bilbija (Zrinjski Mostar)
Ermedin Demirovic (FC Augsburg)
Almedin Ziljkic (FK Sarajevo)
Miroslav Stevanovic (Servette FC) 

Förväntad startelva 
Till matcherna kan 23 spelare tas ut vilket betyder att förbundskaptenen måste lämna två spelare utanför matchtruppen, vilka det blir återstår att se. Med tanke på spelarna som finns tillgängliga finns det olika sätt framför allt i mittfältet och anfallet att rotera och testa spelare. Inför matcherna har Milosevic dilemman kring vänsterbackspositionen då Sead Kolasinac är borta. Därför hade en startelva sannolikt kunna se ut så här: 

4-2-3-1 
Nikola Vasilj 

Amar Dedic 
Dennis Hadzikadunic 
Nihad Mujakic
Jusuf Gazibegovic 

Benjamin Tahirovic 
Rade Krunic 

Miroslav Stevanovic 
Haris Hajradinovic 
Ermedin Demirovic 

Haris Tabakovic 

Domare 
Matchen kommer att dömas av 38-årige Andris Treimanis från Lettland. Vid hans sida är de assisterande domarna Haralds Gudermanis och Aleksejs Spasennikovs. Medan fjärdedomaren blir Aleksandars Golubevs vilket gör detta till ett lettiskt domarteam. VAR-domaren kommer att vara den holländske Dennis Higler. 

Var sänds Bosnien mot Luxemburg? 
Bosnien mot Luxemburg på Stade de Luxembourg, kommer att sändas på BHT 1 och Viaplay. 

Nästa match
Efter bortamatchen mot Luxemburg, är det Slovakien som gästar i Zenica på Bilino Polje den 19:e november. Det blir EM-kvalets sista omgång. 

 

Benjamin Selmanovicbenjamin.selmanovic03@gmail.com2023-11-15 19:28:00
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina