Inför Mexiko – Polen

Inför Mexiko – Polen

Nu har tiden kommit för Polen att börja VM 2022. Kommer det att bli som vanligt för Polen? Tre matcher och sedan en resa hem i besvikelse eller är detta året då Polen ska få ut den potential som finns i truppen?

Polen och mästerskap är lite som olja och vatten. Bortsett från EM 2016 i Frankrike så har Polen, oavsett hur det sett ut inför mästerskap som laget kvalat in i följt följande spelschema:

Invigningsmatchen.
Matchen om allt.
Matchen för att behålla hedern.

Polen brukar ofta förlora sin första gruppspelsmatch för att i den andra spela med kniven mot strupen och då förlora. I sista matchen lyckas ofta Polen vinna, ofta mot gruppens svagaste lag, i en meningslös match för båda lagen. Frågan är om Polen denna gång äntligen ska lyckas bättre. I EM senast levde Polens hopp fram till de sista minuterna i matchen mot Sverige när Sverige återigen vann mot Polen och skickade ut landslaget ur mästerskapet.

Inför tisdagens match står Mexiko för motståndet. En skicklig motståndare som dessutom har en fanatisk publik bakom sig och har en förmåga att alltid lyckas avancera till kvartsfinal, även när de förlorar mot Sverige med 0-3 som 2018.

Inför matchen fokuserar polsk media för spetsen som spelare som Hirving Lozano, Raul Jimenz och målvakten Ochoa kan erbjuda Mexiko.

Trots att det tidigare inte har spelat någon roll i Polens fall så vann laget sin sista träningsmatch inför mästerskapet mot Chile med 1-0. Ett motstånd som Polen hoppades kommer att likna Mexiko i sitt spelsätt. Polen går nu in i mästerskapet med målet att ta en match i taget. Med tanke på övriga lag i gruppen (Saudiarabien och Argentina) så är det väldigt viktigt för Polens chanser att laget inte förlorar den inledande matchen. Förhoppningen är att Polen åtminstone ska få ett oavgjort resultat och att Robert Lewandowski ska få göra sitt första mål i ett VM.

Oskar A.2022-11-22 00:41:37
Author

Fler artiklar om Polen