2018-06-24 20:00

Polen - Colombia

Inför Polen – Colombia

Inför Polen – Colombia

Ett stukat polskt landslag ska på söndagskvällen försöka att hålla sig kvar i turneringen genom att besegra Colombia.

Polen stod för en traditionsenligt svag insats i sin första match mot Senegal. Flera spelare kritiserades skarpt av media bl.a. Thiago Cionek, Lukasz Piszczek, Gregorz Krychowiak och Arkadiusz Milik blev särskilt utpekade för att prestera på en nivå som inte ansågs vara värdig landslagsspel. Sanningen är dock att i princip alla spelare på planen var mycket svaga och det är svårt att se detta landslag vinna mot någon motståndare som ställer upp i turneringen med det tafatta spel som uppvisades mot Senegal.
 
På söndagen heter motståndaren Colombia och Polen anses redan innan debaclet mot Senegal vara det svagare motståndet. Många tippade att matchen mellan de två lagen skulle avgöra vem som går segrande ur gruppen men efter att Colombia också förlorat mot ett Japan med en man mera så blir matchen mellan Polen och Colombia snarare en match om överlevnad i VM.
 
Därmed blir matchen innan mellan Senegal och Japan högintressant för de två lagen. Om det blir oavgjort mellan de två så åker förloraren i matchen mellan Polen och Colombia ut ur turneringen redan på söndagskvällen. Vinner ett av de tidigare nämnda lagen matchen så finns det en matematisk chans för alla inblandade att gå vidare dock så måste alla resultat gå vägen för förloraren och dessutom krävs det en hel del mål för att avancera. Med andra ord är förlust inget alternativ på söndagen för ett lag som vill vara kvar i VM.
 
Inför söndagen har Polens förbundskapten Adam Nawalka en del dilemman att ta ställning till. Kamil Glik tränar igen efter en skada, men är han redo för spel? Konsensus i Polen är att Cionek inte ska få spela mer matcher då han stod för en bedrövlig insats i första matchen. Dessutom ifrågasätts Nawalkas val av formation. Varför spelades aldrig 3-4-3 som landslaget spelade i träningsmatcherna inför VM? Nawalka verkar ha varit mer rädd för att förlora mot Senegal än vad han vågade vinna.
 
Både Robert Lewandowski och Colombias Falcao har mobiliserat sina spelare inför matchen. I det polska laget som slöt sig och undvek media kvällen och dagen efter förlusten mot Senegal kommer det rapporter om att truppen tror på sig själva och är säkra på vinst mot Colombia. Falcao har å sin sida berättat att för Colombia så ser de matchen mot Polen som en VM-final och kommer inte att acceptera något annat än vinst. Det är med andra ord två lag som vägrar att förlora som ställs mot varandra på söndag, vinna eller försvinna är premissen. Vilken tur att sådana typer av matcher brukar sluta så väl för Polens del… eller vänta nu…

Oskar Anlend2018-06-24 06:00:00
Author

Fler artiklar om Polen