2022-11-26 14:00

Polen - Saudiarabien

Inför Polen – Saudiarabien

Inför Polen – Saudiarabien

Efter en väldigt blek insats mot Mexiko väntar ett Saudiarabien som just nu leder gruppen.

Polen stod för en extremt blek insats senast mot Mexiko. Ett lågt spelande Polen hade en enda plan, skicka bollen till Robert Lewandowski. Det höll på att löna sig när Polen tilldelades straff men Lewandowski höll samma nivå som resten av Polen den kvällen och slog en svag straff som Ochoa kunde rädda.

På lördag väntar laget som hittills stått för VM:s största skräll hittills – Saudiarabien. Saudierna visade oerhörd kämpaglöd och styrka när de trots att de hamnat i underläge i matchen mot Argentina efter straffmål av Lionel Messi vänder matchen och vinner den välförtjänt. En imponerande insats. Nu har saudierna siktet inställt på Polen och frågan är vem som är favorit i denna drabbning.

Polen känns lite som rådjuret som fryser till och tittar på lyktorna som är på väg och köra in i rådjuret innan det vet vad som hänt. Spelas samma taktik som mot Mexiko så är det garanterad förlust. Frågan är om något annat än en mer offensiv taktik är möjlig. Tydligen var Polens förbundskapten väldigt nöjd med en poäng mot Mexiko och kom till presskonferensen på gott humör med en espresso i handen, något som har fått många polska fans och media att… ifrågasätta om Michniewicz är rätt person för att få laget att prestera.

Om Polen vill ha möjlighet att gå vidare från gruppspelet så är en vinst mot Saudiarabien nästan ett krav. Gärna med flera mål. Sett till den första matchdagen så ser det dock ut som att det är möjligt att vi får se Saudiarabien säkra sitt första avancemanget genom att slå ett svagt Polen imorgon.

Oskar A.2022-11-25 23:05:00
Author

Fler artiklar om Polen