2018-06-28 16:00

Japan - Polen
0 - 1

Japan – Polen: Hopplöst Polen vinner i avskedet

Japan – Polen: Hopplöst Polen vinner i avskedet

Polen vinner traditionsenligt sin sista match i VM när det inte längre finns något för laget att spela om.

Polen hade ingen möjlighet att avancera inför dagens match mot gruppledaren Japan. Därmed valde Adam Nawalka att ställa upp med en roterad trupp där bl.a. Bereszynski och Fabianski fick starta. Japan som förvisso ledde gruppen inför denna matchen vilade även de flera spelare och ställde upp med en starkt B-betonad trupp, en strategi som var nära att straffa sig.

Matchen får tidigt en böljande karaktär och lagens anfallsförsök avlöser varandra. Polens trupp ser mycket bättre och mer samspelt ut jämfört med de två tidigare matcherna. Hade spelarna visat samma inställning mot Senegal så kanske dagens match inte hade varit meningslös för polens del? Oavsett så var spelet böljande i första halvlek där båda lagen visade att de ville göra mål.

I andra halvleken tog Polen ledningen. Kurzawa skickar in ett inlägg mot målområdet från en frispark som Bednarek får en fot på i luften och styr in den perfekt förbi den japanske målvakten. 1 – 0 till Polen och Japan är utslaget i samma stund. Japan började då anfalla mer och förbundskaptenen bytte in de ordinarie spelarna i ett försök att nå ett oavgjort resultat. Istället var det Polen som kunde återerövra bollen och var nära att kontra in 2 – 0 vid några tillfällen men skärpan fanns ej där. Det blev inga spelmål för Polen i detta mästerskap.

I slutet av matchen så framkommer information till de japanska spelarna att Colombia har tagit ledningen mot Senegal och därmed är Japan vidare som tvåa i gruppen. Då Japan inte vågade gå framåt för att försöka få ett oavgjort resultat och på så sätt blotta sin defensiv så valde spelarna att sluta spela fotboll helt och hållet. Spelarna stod stilla med bollen och tittade mest runt. De polska spelarna som kände att de stått för en magnifik insats detta VM valde då att istället för att sätta press och försöka straffa Japan för detta brott mot fotbollen att delta i detta debacle och vissa spelare satte sig ner på planen i väntan på slutsignalen. Det var pinsamt att se.

Domaren blåste av matchen och Polen vinner men slutet lämnar mycket att önska. Polens VM är ett totalt fiasko och det är välförtjänt att laget nu får åka hem med svansen mellan benen. Detta är tredje världsmästerskapet i rad som Polen vinner sin tredje match efter två förluster i gruppspelet och åker hem efter gruppspelet. Vi ses om 12 år igen!


Oskar Anlend2018-06-28 19:37:49
Author

Fler artiklar om Polen