Köln jagar regerande österrikisk liga - och cupmästare?

Jusuf Gazibegovic jagas av Köln, enligt den bosniska sajten Sport1.

24-åringen kan komma att lämna österrikiska Sturm Graz och gå till 2. Bundesliga, närmare bestämt till Köln under januarifönstret.
I Köln lirar sedan tidigare en annan BiH-spelare vid namn Denis Huseinbašic.

Gazibegovics nuvarande värde är fem miljoner euro, drygt 57 miljoner kronor, enligt Transfermarkt och han har kontrakt med Sturm till juni 2026.
Fördelen med ‘’Gazi’’ som spelare är att han förutom högerback, även kan spela vänsterback men också som mittfältare.

I Sturm hittar vi även den 19-årige mittbackstalangen Arjan Malic som ännu inte fått debutera för BIH:s U-21. Malic valde BIH och nobbade Slovenien som han tidigare representerat. Även den 27-årige vänsterbacken Emir Karic lirar i Sturm. Han har inte heller fått debutera i BIH-dressen. Karic har representerat Österrikes U-21 vid tre tillfällen.

Under denna säsong har Gazibegovic hittills lirat 15 matcher för Sturm i alla tävlingar. Det har även blivit ett mål och en assist för ‘’Gazi’’. Trots sin unga ålder har han redan hunnit med att representera Sturm 170 gånger, med sju mål gjorda och bidragit med 13 assist.
Förra säsongen vann Gazibegovic dubbeln med Sturm Graz, alltså både ligan och cupen. 
Den bosniska landslagströjan har han burit vid 21 tillfällen hittills och han har lirat Bosnien och Hercegovinas samtliga matcher i år (sex av sex), dock med varierad speltid.

Sadan Filipovic2024-10-26 04:19:28

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina