Konyaspor värvar ännu en bosnier.

Konyaspor värvar ännu en bosnier.

Ännu en transfer är klar: Målvakten Ibrahim "Ibro" Sehic lämnar Erzurumspor och flyttar till Konyaspor.

Ibrahim Sehic har under den gångna ”corona-säsongen” representerat Erzurumspor i den turkiska andraligan. Tillsammans med sina lagkamrater kammade han hem en andraplats vilket innebar uppflyttning till Super Lig. Trots klivet uppåt förlängde inte Sehic kontraktet med Erzurumspor och istället väntar spel för ligarivalen Konyaspor.

Ibro kommer alltså till föreningen som en klubblös lirare och han väntas tjäna ungefär 600 000 euro per år. Kontraktet är skrivet fram till sommaren 2022. Utöver Konyaspor har det ryktats om att fler lag i Turkiet är intresserade. Sehic har varit väldigt bra i andraligan och är den kanske enskilt viktigaste anledningen bakom sitt förra lags avancemangsplats. Sehic har länkats ihop med mer anonyma klubbar likt Göztepe och Gaziantep men även storlagen Galatasaray samt Besiktas.
 
I slutändan blev det dock ”bara” Konyaspor vilket är en icke-attraktiv klubbadress i jämförelse med toppklubbarna i Istanbul. Den mest logiska förklaringen bakom varför Konyaspor valdes är speltid, Sehic väntas nämligen inneha förstaspaden. I ett eventuellt mästerskap kan dagsform bli det som fäller avgörande kring om det blir Begovic eller Sehic som startar.

Sehic kommer knappast känna sig ensam i sitt nya lag, i Konyaspor finns redan bosnierna Marin Anicic, Den Milosevic och Amir Hadziahetovic. Under fjolåret försvarade även Riad Bajic lagets färger. De verkar därmed finnas en förkärlek för bosniska spelare i Konyaspor och kanske är detta ett tecken på att Ibro kommer trivas hos ”Anatoliens Örnar”.

Sanel Topiczaanel96@hotmail.se2020-08-15 09:57:41
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina