Lagbanner
La Semaine: #20: ”Säsongens bästa match”

La Semaine: #20: ”Säsongens bästa match”

Vi summerar det bästa och sämsta från den 20:e omgången i Ligue 1.


Tvåan mot trean blev ingen höjdare på fredagskvällen. Men vad gör det för Marseille? 0-1-segern mot Rennes ger betryggande åtta poäng ner till tredjeplatsen när Villas Boas lag nu plockat 25 av 27 möjliga poäng de nio senaste matcherna.

***
Bordeaux
fick på något sätt in kvitteringen till 2-2, men målet underkändes för offside. En poäng för hemmlaget hade ändå varit säsongens rån. Det här var en match som ett effektivare Lyon skulle ha vunnit med 4-0 mot ett fullständigt apatiskt FCGB.

Hopplösa jumbon Toulouse såg ut att gå mot en efterlängtad hemmaseger med 20 minuter kvar. Sedan blev alltid som vanligt. Brest tryckte in fyra (!) mål i snabb följd och vann 2-5. Tionde raka förlusten och en mardrömsstart för nye TFC-tränaren Denis Zanko.

Nästjumbon Nîmes skötte sig bättre när man besegrade Reims via mål av Ripart och nya Bordeaux-lånet Benrahou.

***
"Nu kan vi börja titta uppåt", Nantes-tränaren Christian Gourcuff var nöjd efter bortasegerna mot Saint-Etienne. Blir matchen ihågkommen för något så är det nog ändå för att den spelades inför helt tomma läktare när LFP straffade ASSE-supportrarna för användandet av pyroteknik mot PSG före jul.

Tränare Christophe Galtier tappade det fullständigt efter Lilles förlust mot Dijon (1-0). Murarna skakade kring omklädningsrummet och på presskonferensen klagade han på spelare som "sitter och tittar på naveln" under matcherna. För Dijon var detta åttonde raka hemmamatchen utan förlust.

Säsongens bästa match! För första gången ställdes PSG:s "fantasiska fyra" (Neymar, Icardi, Mbappé och Di Maria) mot riktigt motstånd i ett fyrverkeri till match. 3-3 slutade det hela när Moreno debuterade på Monaco-bänken. Tuchel har en del att fundera på inför Champions League: är 4-4-2 verkligen rätt uppställning, hur ska han formera försvarsjobbet med den stjärnspäckade uppställningen? I PSG var det endast Neymar som övertygade när den offensiva kvartetten sattes på prov,
Ett sammandrag!

I KORTHET:
- Montpellier går bra och ligger sexa. Ändå var 2-1-segern i Amiens klubbens första trepoängare på bortaplan.

- Metz fick lite luft under vingarna efter nio raka utan seger i ligan när man slog Strasbourg, 1-0.

- Angers var värda mer, men fick bara kryss, och viktige Aït-Nouri skadad, mot ett blekt Nice.


***


Se det bästa från den 20:e omgången av Ligue 1  

Veckans elva i L'Equipe: Omgång 20:
Rennes-Marseille 0-1
Bordeaux-Lyon 1-2
Toulouse-Brest 2-5
Angers-Nice 1-1
Nîmes-Reims 2-0
Amiens-Montpellier 1-2
Metz-Strasbourg 1-0
Saint-Etienne-Nantes 0-2
Dijon-Lille 1-0
PSG-Monaco 3-3
 

John Cederblad2020-01-13 13:00:00

Fler artiklar om Frankrike