Lagbanner
La Semaine: #24: Renato Sanches lyfter Lille – Cavani utmanar om startplats

La Semaine: #24: Renato Sanches lyfter Lille – Cavani utmanar om startplats

Vi summerar det bästa och sämsta från den 24:e omgången i Ligue 1.


Lille är tillbaka, igen, och bergochdalbane-säsongen rullar vidre. Tredje raka segern kom med en återigen sprudlande formstark Renato Sanches. Angers har ingen seger på de fem senaste matcherna och skapar nu mest rubriker för att deras president Saïd Chabane anklagas för sexuella övergrepp på fyra anställda i klubben.

***

Det räckte med fina insatser från veteranerna Payet och Mandanda för att ordna tre poäng mot hopplösa Toulouse. Marseille har fortfarande inte släppt in ett enda mål 2020. Toulouse... har 13 poäng efter 24 omgångar: sämst någonsin i klubbens historia.

Ligatrean Rennes chockade Fotbollsfrankrike under fredagen när president Létang fick sparken. De ryktas i kulisserna om att man nu pratar med Arsène Wenger. Lördagens 0-0-match mot Brest tog inte rubrikerna från dramatiken i styrelserummet.

För andra matchen i rad fick Bordeaux spela elva mot tio. Mot Metz tog man vara på chansen och vände 1-0 till 1-2. Mest mediautrymme fick det korta avbrottet efter att Bordeaux målvakt Costil fått en lättare örfil och en handfull snorloskor i ansiktet från hemmapublikens kortsida.

Lördagens galnaste tillställning hade vi i Dijon. Tre gånger ledde hemmalaget, tre gånger kvitterade Nantes. Gästerna gjorde därmed tre mål på bortaplan för första gången på ett och ett halvt år.

***

Effektiva Delort "distansnickade" in matchen enda mål för Montpellier. Ineffektiva Saint-Etienne fortsätter rasa i tabellen och har nu bara fyra poäng ner till kvalplats. Helgens VAR-förvirring omvandlade en straff till frispark för ASSE och ett gult kort till ett rött för Montpelliers Sambia.

Vem hade trott att det skulle bli spektakulärt och spännande på ett blåsigt Parc des Princes efter att PSG gjort 3-0 på säsongens mest distinkta självmål? Terrier och Dembélé reducerade och Lyon var nära en kvittering innan inbytte publikfavoriten Cavani fastställde slutresultatet 4-2. Startplats för uruguayanen snart? Icardi var återigen en av de blekare parisarna.

Marçals självmål till 3-0...

... Cavanis första bolltouch. I KORTHET:
- Nîmes har tagit lika många poäng på de fem senaste matcherna som under den första halvan av säsongen. 1-3-segern i Nice var klubbens första bortavinst på nio månader.

- Moreno vågade ha både Slimani och Ben Yedder på topp för Monaco, i en halvtimme. Det räckte när man med två sena mål besegrade Amiens på bortaplan.

- Sverige-bekantingen Waris Majeed var bäst på plan när Strasbourg enkelt besegrade Reims  (3-0) och klättrade upp på en sjätteplats

***

John Cederblad2020-02-10 12:10:00

Fler artiklar om Frankrike