Lagbanner
Aulas vill spela som i Sverige

Aulas vill spela som i Sverige

Föreslår avslutning i höst och sedan nästa säsong under hela kalenderåret 2021.

Debatten i Frankrike hettar till igen. Detta bara några dagar innan Uefa väntas presentera sitt beslut om hur den europeiska fotbollen ska gå vidare efter Coronakrisen.

I går skrev spelarfackets ledare Sylvain Kastendeuch en debattartikel i Le Monde där han ifrågasatte en omstart i juni. Hans vinkel handlade om spelarnas hälsa, något som få verkar tänkta på enligt Kastendeuch.

Ligaföreningen (LFP) svarade i ett pressmeddelande att man bara följde statens rekommendationer.
Mer om detta här.

Nu kliver Lyons president Jean-Michel Aulas in på scenenen igen. I en lång intervju i L’Equipe förespråkar han att säsongen ska avslutas från och med september och spelas klar under hösten. Detta är en idé som ursprungligen kommer från OGC Nice president Jean-Pierre Rivère.

Klubbläkarna berättar för mig att inte vill ta ansvar för att ge grönt ljus till kollektiv träning och matcher”, säger Aulas.

Hans lösning, om Uefa inte motsätter sig förslaget, är alltså att avsluta före jul och sedan köra som i Sverige.
Vi gör titta på en lösning där avslutningen sker vid årsslutet och där vi startar säsongen 2020/21 i början av nästa år. Det här är ett scenario som intresserar Fifa som har VM i Qatar i november-december 2022”.

I korthet betyder förslaget att Frankrike går över till ”den svenska modellen” och spelar säsongerna fram till VM i Qatar under kalenderåret.
Om Uefa samtycker, då är det mycket bra. Om inte får jag rätta mig efter deras beslut.”

John Cederblad2020-04-21 09:10:00

Fler artiklar om Frankrike