Lagbanner
Birgitta Malmborg: ”President Aulas följer mig”

Birgitta Malmborg: ”President Aulas följer mig”

Lyon-redaktionen får kommentera Kadewere och spela in video till PSG-Lyon.

Birgitta Malmborg på Lyon-redaktionen har blivit uppmärksammad i Frankrike tidigare för sitt supporterskap till Olympique Lyonnais. Som när ansedda veckomagasinet France Football gjorde ett reportage 2015 om hur det är att följa favoritlaget från Lyon på distans.

***

På franska: ”Jag äter, läser och sover Olympique Lyonnais”

***
Häromveckan hörde så Lyons officiella, engelskspråkiga Twitter-konto av sig direkt till Birgitta. Den gången med anknytning till Tino Kadewere.

Hur reagerade du när Lyon började fråga dig personligen om saker kring klubben?
Det var en chock, men samtidigt så j-a kul! Både klubben, den engelskspråkiga versionen med över 113.000 följare och som själva följer 342 konton, samt president Aulas med 606.000 följare och som själv följer 1.140 konton, följer mig sedan några år tillbaka.

Jag har tidigare fått några "likes" av bägge, men detta var större. Tydligen hade Tino Kadewere, under en intervju, sagt att det var kallt i Sverige och jag tror att detta var ett sätt att få kontakt. Klubben har fått en hel del kritik för att man inte bryr sig om sina engelskspråkiga fans så jag tror att detta är en del i en förbättring på det området. 


Det ena ledde till det andra och inför helgens stormöte PSG – Lyon blev hon ombedd att spela in en video.

Hur gick processen till och vad var det du blev ombedd att göra inför prestigematchen mot Mbappé & co?
I Göteborg sitter en IT-tekniker som för ganska många år sedan skapade ett internationellt OL-forum. Vi har under 10-talet år snackat OL, på engelska då. Vi har nu flyttat in på Messenger, och vi är engelskspråkiga fans från bl.a USA, Kanada, Malta, Serbien, Kroatien, Holland, Sverige, Skottland och Australien. Några av oss är väldigt verksamma på Twitter också, jag personligen tycker att det är det bästa sociala mediet. Jag har kontakt med så många trevliga människor nere i Lyon.

Jag vet att flera av oss blivit tillfrågade om att spela in en liten filmsnutt där vi på vårt modersmål uppmanar laget att "ge järnet" och att vi, i t.ex Sverige, hejar på OL! 

Det blev till att klä på sig OL-tröjan, kalla på dottern och be henne spela in! Det var med skräckblandad förtjusning ska jag säga. Jag läser och skriver engelska utan några större problem, men prata, lika illa blir det när jag ska framträda, även om det är på svenska ... Av nån anledning så blir tungan 10 nummer för stor. Men 3 försök senare var jag ändå ganska nöjd. OL går som tåget i ligan just nu. Vågar du dig på att tippa söndagskvällens match mot regerande mästarna?
Nej, det vågar jag inte! Jag tänker inte jinxa något.....
 

John Cederblad2020-12-12 21:30:00

Fler artiklar om Frankrike