Ungern - Frankrike
1 - 1

Blekt Frankrike i stekhett Budapest

Griezmann slog in kvitteringen när Les Bleus bara fick kryss mot Ungern.

Full fart, varmt och fullsatt i Budapest. På övertid i första halvlek spurtade hemmalaget till sig en fin kontring. Risigt försvarsspel (vi tittar på er Pavard och Varane) gjorde att Fiola sprang fri och satte 1-0. Resultatet stod sig in i halvtidsvilan.

Matchen började med ungrare som var heta i duellerna och fransmän som var sena in i dem. Sedan rätade det ut sig. Les Bleus skaffade sig ett kompakt grepp och en hel del chanser.

Dignes inlägg nådde Mbappés panna. Anfallaren prickade inte mål i bra läge.

Förspelet från Griezmann och Mbappé var stiligt. Benzema friställdes men avslutade med smalbenet, strax utanför.

Frankrike hade hittat greppet. Fram till Ungern fick sitt enda avslut på mål de första 45 minuterna. För första gången sedan åttondelsfinalen 2016 mot Irland låg Frankrike under i halvtid, i ett mästerskap.

***

Belägringen skulle inledas efter vilan. De riktiga chanserna dröjde samtidigt som hemmalaget var riktigt vassa i sina omställningar.

Ut med Rabiot och in med Dembélé – Les Bleus växlade till fyra anfallare. Dembélé drog ett avslut i stolpen det första han gjorde. Barcelona-anfallaren fick sedan kliva av efter en halvtimme. En smäll kring knäet var den officiella förklaringen.

Det var ändå någonting som inte stämde. Försvaret var stressat. Mittfältet långt ifrån lika dominant som mot Tyskland – och så slarvades det mer än vad Deschamps någonsin godkänt.

Momentum var borta när vi var halvvägs in i andra halvlek.

Les Bleus var inne i sin sämsta period. Det skapade helt plötsligt franska omställningsluckor. Mbappé drog iväg på en utspark från Lloris, kom ur vinkel, fick inte till avslutet men då dök en för eftermiddagen blek Griezmann upp och smällde in 1-1 efter en svag rensning.

Matchavslutning bjöd på en halvhjärtad fransk forcering. Mbappé hade ett jätteläge att avgöra, men Ungern försvarade sig effektivt. Man hade spelat upp sig efter vilan, trots det franska målet.

Oavgjort inför en fullsatt arena i Budapest kändes till slut logiskt.