Lagbanner
2021-09-01 20:45

Frankrike - Bosnien & Hercegovina

Dags att läka såren efter EM

Dags att läka såren efter EM

Deschamps ska få fart på maskineriet i VM-kvalmötet med Bosnien.

Ett koncentrationstapp vid ställningen 3–1 och Les Bleus föll pladask mot Schweiz i EM. Sensommaren har gått åt till att leta syndabockar och läka sår.

Bland de utvalda syndarna hittar vi inte förbundskapten Didier Deschamps. Han sitter kvar trots fiaskot under EM-slutspelet. Undertecknad har agerat Deschamps-kramare många gånger tidigare. Frågan är ändå om inte det här var det perfekta tillfället att lämna över stafettpinnen? Zinedine Zidane är ledig och väntar bara på att få ta över Les Bleus. 

I stället har rollen som syndabock, lite märkligt, fallit på formstarke nye Milan-anfallaren Olivier Giroud. Han är den ende uttagningsbare regerande världsmästaren som inte finns med mot Bosnien.

Tjafset med Mbappé inför EM verkar ha kostat Giroud en plats. Deschamps förnekar naturligtvis det och hänvisar till ”sportsliga skäl” och att dörren är öppen till nästa samling. Media är inte övertygad.

Med andra ord är det upp till bevis för Deschamps och Mbappé den här gången.

Till sin hjälp har man fyra debutanter i truppen. Till viss del är det kanske en påtvingad förändring då skadeproblem tvingat fram en hel del färska ansikten. Nya den här gången är Théo Hernandez, Aurélien Tchouaméni, Jordan Veretout och Moussa Diaby.

Särskilt Tchouméni är jag sugen på att se direkt. Med Kanté osäker till spel, men ändå med i truppen, borde det finnas plats att testa Monaco-mittfältaren. På sikt bör det kanske vara Pogba som får se upp – under onsdagen kan de kampera ihop?

I VM-kvalet har det sett bra ut hittills. Frankrike toppar sin grupp fyra poäng före Ukraina och fem före Finland som har en match mindre spelad.

***

Möjlig fransk startelva: Lloris - Koundé, Varane, Kimpembe, Digne - Tolisso/Tchouaméni, Pogba, Lemar - Griezmann, Benzema, Mbappé,

Avspark 20:45 onsdag 1 september på Stade de la Meinau i Strasbourg
TV: C More
 

John Cederblad2021-08-31 19:00:00

Fler artiklar om Frankrike