Lagbanner
2021-06-02 21:05

Frankrike - Wales

Dags att testa ”den magiska trion”

Dags att testa ”den magiska trion”

Benzema tillbaka när Frankrike spelar sin första träningsmatch inför EM.

Les Bleus spelar två träningslandskamper inför EM. Den första mot Wales under onsdagen. Nästa vecka väntar Bulgarien. Sedan inleds Europamästerskapet mot Tyskland – i München.

Ingenting talar för att förbundskapten Deschamps startar med att släppa fram truppspelarna den här gången. Om vi bortser från nyblivna CL-vinnarna Kanté, Zouma och Giroud är alla redo och Frankrike väntar bara på en sak.

Efter fem och ett halvt år utan landslagsspel är Karim Benzema tillbaka. De inblandade har talat ut efter skandalen med sexvideon 2015. Real Madrid-anfallaren har även gett presskonferenser i en stil vi känner igen från Zlatans comeback tidigare i år. Gången är krattad.

Deschamps meddelar att han har för avsikt att använda alla sex byten för att ge speltid åt så många som möjligt. Det mesta talar för att vi får se vad L’Equipe kallar ”den magiska trion” från start mot Wales.

Det är ingen överdrift att säga att förväntningarna höjts med förbundskaptenens vitamininjektion i trupputtagningen. Benzema – Mbappé – Griezmann ser fantastiskt ut på pappret. Nu gäller det att få samspelet att fungera.

Tidigare så skadedrabbade Tolisso kan få chansen på ”Kantés plats” under onsdagen. Ställer Frankrike upp som vi tror i övrigt, alltså med den potentiella startelvan mot Tyskland finns egentligen bara en knäckfråga kvar om inga skador mörkas. Vem tar vänsterkanten?

En kvick ytter à la Dembélé eller en mittfältare som kan hjälpa till centralt också? Den senare rollen sköttes länge av Matuidi. Deschamps ser ut att fundera i samma banor även i år, men med Rabiot i en liknande roll mot Wales.

Onsdagens gäster ser ut att få flytta om lite i sin uppställning efter skadan på försvararen James Lawrence. Ett alternativ är att flytta ner Ben Davies och använda Neco Williams till vänster i stället.  Oavsett hur Robert Page löser den frågan så räknar vi med Gareth Bale på topp.
 

***

Möjlig franska startelva: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, L. Hernandez – Pogba, Tolisso – Mbappé, Griezmann, Rabiot – Benzema.

Kanske en Wales-elva: Hennessy – Mepham, Rondon, B. Davies – Roberts, Ramsey, Ampadu, Allen, Williams – Bale, Brooks.

Avspark 21:05 onsdag 2 juni, på Allianz Riviera i Nice.
TV: C More

John Cederblad2021-06-01 22:10:00

Fler artiklar om Frankrike