Lagbanner
Förre Marseille-presidenten Pape Diouf är död

Förre Marseille-presidenten Pape Diouf är död

Den stridbare ex-presidenten dog efter att ha smittats av coronaviruset.

Tidigare under tisdagen rapporterades att Pape Diouf var smittad och att han skulle flygas till Frankrike från Senegal, där han befann sig med en del av sin familj. Bara några timmar senare kom beskedet att han avlidit innan resan påbörjats.

Pape Diouf var en av de "larger than life"-figurer som fransk fotboll, i alla fall tidigare, varit så bra på att få fram. Han startade sin bana som journalist i Marseille. Därefter sadlade han under 90-talet om till spelaragent. Marcel Desailly, Basile Boli, William Gallas, Samir Nasri och Didier Drogba är bara några av de namn han representerade.

Mest ihågkommen lär han ändå bli för sina år som president för Olympique de Marseille. Han klev in 2004, blev officiellt president 2005 och tvingades lämna 2009. Däremellan var han antagligen den mest mediala fotbollsledaren i Frankrike. Detta i hård konkurrens med Lyons fortfarande aktive president Jean-Michel Aulas. Duellerna dem emellan var fantastiska skådespel, i alla fall för oss mer neutrala som stod vid sidan om.

Allt var väl inte bättre förr. Mer dramatiskt och teatralt var det definitivt. Pape Diouf blev 68 år gammal. Vila i frid.

John Cederblad2020-03-31 23:10:00

Fler artiklar om Frankrike