Lagbanner
Frankrike ett nummer för stort

Frankrike ett nummer för stort

Trots ett snabbt svenskt mål kunde Les Bleus vända och vinna med 4-2.

Sverige rivstartade när Claesson tog sig igenom mitt i offensivt straffområde. Bollen touchade Varane och rullade in för 0-1 på Stade de France.

Det var vad som behövdes för att få redan klara gruppvinnarna Les Bleus att vakna till. Följande 30 minuter gick i blått. Efter ett nickförsök som Olsen styrde undan fick Giroud chansen på nytt efter att pigge nykomlingen Thuram slagit inlägget som Chelsea-anfallaren sköt in för 1-1.

Thuram gav sig sedan in i en kraftfull dribblingsräd i svenskt straffområde. Skottförsöket styrdes ut på Pavard som på sitt patenterade sätt drog till direkt och träffade Olsens högra stolrot. 2-1.

Sverige piggnade till sista kvarten och hittade orimligt mycket yta mitt i planen framför den franska backlinjen. Forsberg och Kulusevski visade framfötterna flera gånger om. Den sistnämnde borde nog även ha fått en straff när Varane klev in för att stoppa Juventus-spelaren.

Få fransmän behöver påminnas om att den i kväll avstängde Kanté måste vara både skadefri och formstark om det ska bli ett stabilt EM-slutspel nästa sommar. De luckorna hade inte dykt upp med N’Golo på planen.

***

Småskadade Varane och Hernandez klev av i halvtid och ersattes av Zouma och Digne. Ett nickförsök från Giroud senare åkte Thuram på en smäll från Claesson och så var det dags för Mbappés första minuter under det här landslagsuppehållet.

PSG-anfallaren hittade snabbt Giroud med ett inlägg. Pannan till och så stod det 3-1.

Sverige försökte men Les Bleus såg länge ut att ha händelserna under kontroll. Så hittade Bengtsson inhopparen Quaison som smällde in 3-2 med bara minuter kvar. Forceringen ledde till en frispark som Kulusevski slarvade bort. Eftersom Olsen gått upp för att hjälpa till i offensiven kunde Coman kontra och skjuta in 4-2 i tom målbur.

***

Frankrike avslutar 2020 i topp. Av nyckelspelarna med problem i sina klubblag visade i stort sett alla framfötterna under den här samlingen. Vi tänker särskilt på Giroud, Griezmann och Pogba.

Bland spelare på gränsen till EM-truppen har vi tre som ökade sina chanser att bli uttagna.

På den hårt konkurrensutsatta vänsterbacksplatsen ser Digne alltmer ut som Hernandez backup. Thuram visade sig vara den piggaste debutanten på ett bra tag. Till sist visade comebackande Rabiot varför Deschamps bestämt sig för att ge honom en ny chans. Särskilt mot Portugal, men även under tisdagen när han och Pogba väl bestämt sig för hur man skulle dela upp arbetsuppgiterna.
 
Frankrike – Sverige 4-2 (2-1)
0-1 Claesson (4)
1-1 Giroud (16)
2-1 Pavard (36)
3-1 Giroud (59)
3-2 Quaison (88)
4-2 Coman (90+5)
 
Frankrike: Lloris – Pavard, Varane (Zouma, 46), Kimpembe, Hernandez (Digne, 46) – Rabiot (Nzonzi, 78), Pogba – Sissoko, Griezmann, Thuram (Mbappé, 57) – Giroud (Coman, 84)

John Cederblad2020-11-17 22:45:00

Fler artiklar om Frankrike