Lagbanner
2021-09-01 20:45

Frankrike - Bosnien & Hercegovina
1 - 1

Frankrike står och stampar på stället

Frankrike står och stampar på stället

Någon ny energi såg vi inte av i kryssmatchen mot Bosnien.

Inför höstens första landskamp var det mycket prat om ny energi efter fiaskot i EM. Av det såg vi inget alls när Frankrike tog emot Bosnien i Strasbourg. I stället blev frågetecknen desamma, nu i fet stil.

Dzeko gav gästerna ledningen efter en bjudning från Lemar. Tre minuter senare kvitterade Griezmann efter en stökig situation på hörna. Sedan blev det inga mer mål.

Koundés utvisning efter 51 minuter var naturligtvis en orsak. Men Frankrike såg trubbigt ut redan innan dess.

Benzema och Mbappé hittade varandra utan att det gav någon slutprodukt. Tillsammans med Griezmann var de precis så halvbra som under EM. Det räcker inte.

Förutom Koundés utvisning, han var återigen placerad som högerback, så ordnade Lemar inga nya supportrar med sin insats. Han blev utbytt i halvtid.

Kollektivt saknas intensiteten. Presspelet var långa stunder mediokert. Brist på disciplin är vi inte vana att se i Deschamps landslag. Nu är vi där.

Ingen fara på taket i kvalgruppen. Les Bleus leder fyra poäng före lördagens motståndare Ukraina. Deschamps har ändå en hel del att fundera på till helgen och kanske får han klara sig utan Mbappé då. Anfallaren avslutade Bosnien-matchen en känning i en vad.

Onsdagens franska vinnare fanns inte med på planen, eller i truppen. Under torsdagsmorgonen vaknade vi till ropen´efter en comeback för Olivier Giroud.

Frankrike – Bosnien
0-1 Dzeko (36)
1-1 Griezmann (39)

Frankrike: Lloris – Koundé, Varane, Kimpembe, Digne – Veretout (Dubouis, 54), Pogba, Lemar (Tchouaméni, 46) – Mbappé (Diaby, 90), Benzema (Martial, 76) , Griezmann (Coman, 76).
 

John Cederblad2021-09-02 09:15:00

Fler artiklar om Frankrike